{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Slobodan strelac kojeg su mnogi hteli: Fredi Guarin ispalio Flamengo i otišao u Vasko

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 4
Kolumbijac pronaša uhlebljenje dok čeka poziv iz Evrope
no_image.png

Činilo se da će Flamengo završiti posao, ali je na kraju Vasko bio brži. Fredi Guarin, iskusni kolumbijski as, naredna tri meseca igraće u Brazilu, pošto je sa Vaskom potpisao kratkoročni ugovor koji će isteći u decembru. Tako je 33-godišnje krilo zadržalo opciju da se u januarskom prelaznom roku vrati u Evropu, jer realno – tu leži pravi novac.

Istina, verovatno se Guarin već dobro obezbedio, pošto je u Vasko stigao kao slobodan igrač, tek nakon što je raskinuo astronomski ugovor koji je imao sa kineskim Šangaj Šenhuom.

Nije doduše ni sa Vaskom sve završeno, jer klub ima samo 24 sata da završi svu papirologiju kako bi mogao da ga licenira za fudbalski šampionat Brazila. Ne bi trebalo da bude problem, ali nikad se ne zna. Posebno ne kad se čeka papir iz Kine, a i Šangaj mora da pošalje određenu dokumentaciju. Pa još kad uračunamo vremensku razliku… Recimo da su u Vasku svi oprezni.

Podsetimo, Guarin je u Evropu stigao preko Sent Etjena, proslavio se u Portu, a najbolje godine proveo u Interu iz koga se i otisnuo u Kinu kad je posao prekobrojan. Nije više igrač kakav je bio, ali u konkurenciji onih koji su ostali bez angažmana i posle isteka prelaznog roka u Evropi svakako je bio među najtraktivnijim izborima. Ako je spreman, ima on još šta da ponudi.

(FOTO: Reuters)

Najnovije vesti


×