{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Slikoviti Murinjo i njegove priče: Visimo sa balkona, sa četvrtog sprata... Možemo da se borimo ili da padnemo i umremo

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 9
I nije prvi put da bira ovakav način komunikacije, baš u veoma teškim mometima po njega ili njegov tim
Slikoviti Murinjo i njegove priče: Visimo sa balkona, sa četvrtog sprata... Možemo da se borimo ili da padnemo i umremo

To je Žoze Murinjo, čovek koji uvek nađe zanimljiv način da opiše situaciju u kojoj se on ili njegov klub nalaze. Dok je bio u Čelsiju pričao je da je njegov tim mali konj kome je potrebno mleko kako bi naučio kako da skače. A, sada je kao trener Totenhema na konferenciji za medije pred Lajpcig potpuno briljirao. Engleski novinari kažu da će se ovaj njegov nastup pamtiti godinama...

Ukratko, Murinjo je Totenhem opisao kao klub koji visi sa balkona sa četvrtog sprata. Može ili da se bori ili da padne i pogine. Ali, to je samo poenta priče.

Posle detaljnih pregleda na zvaničnom sajtu Pevaca objavljeno je da najbolji igrač tima ove sezone, Hjon Min Son, mora na dužu pauzu zbog preloma podlaktice desne ruke. Murinjo se čak plaši da bi to moglo da bude do kraja sezone. Isto se odnosi i na Harija Kejna. Nema sumnje da Portugalac nije mogao ni da sanja da će se naći u takvoj situaciji, ali šta je tu je. Svestan je kakav ga posao čeka.

Sve je to bio povod za Murinjovu priču koju je želeo da ispriča... I imao je spreman „scenario“, čim je izašao, znao je šta ga čeka.
"Moram da vam kažem nešto jako da ne biste postavljali pitanja. Znate da volim analogije. Ponekad izaberem neku dobru, ponekad i neku lošu. Kada smo došli u klub, bili smo na 12 ispratu ispod zemlje. Krenuli smo na stepenice i počeli da se penjemo", počeo je Murinjo i zadobio pažnju prisutnih.

Potom je nastavio...
"Odmah na samom početku, stepenice su pukle i našli smo se u nevolji. Ali smo opet pronašli način da se krećemo naviše. Pronašli smo način uz pomoć velikog rada i mnogo truda. Išli smo dalje, i dalje. I stigli smo do četvrtog sprata. Do sprata na kom smo želeli da se nađemo. I u tom momentu neko je došao i uzeo nam merdevine. Tako da, sada smo u problemu", rekao je Murinjo.

Tu nije bio kraj pripovedanja.
"Imamo dve opcije. Jedna je da se predamo, da padnemo i normalno - umremo. Jer, ipak je to četvrti sprat. Drugi način je da se borimo sa onim što imamo. Ne sa merdevinama, već s rukama. Tako da, bićemo na tom balkonu i borićemo se sa svim što imamo", objasnio je Murinjo situaciju pred Lajpcig.

Potom je Murinjo počeo malo konkretnije da odgovara, a pitanje se odnosilo na stil igre sada kada ne može da računa više na Sona.
"Da, biće to drugačiji stil igre. Situacija ne može biti gora kada su naše opcije u pitanju. Ovo je veoma očigledna situacija. Ništa tu ne možemo. Igraćemo sa igračima koji su nam dostupni. Igrači će dati sve od sebe, što obično i rade. U nekim momentima sam bio zabrinut što nemam napadačke opcije na klupi, a sada ih nemam ni na terenu", rekao je Portugalac.

O opcijama...
"Mislim da Troj Perot nije spreman, a da Rajan Sesenjon nije napadač. Nemam napadača, nema prelaznog roka. Ničega. Jedina pomoć koju možemo da imamo je od naših navijača- To je jedina stvar koju tražim, jer od igrača ne mogu da tražim više od onoga što dobijam".

Inače, celo ovo izlaganje Murinja nateralo je engleske novinare da malo potraže po arhivi i prisete se njegovih zanimljivih priča sa konferencija. I obično ovakve anegdote bira kada je njegova ekipa u krizi.

Kada je vodio Čelsi, nije imao igrače koje je želeo, kao i sada, a prelazni rok je već prošao. Tada je tema priče bila - ćebe.
"Ovo je kao da imate malo ćebe za krevet. Povučete ga na gore kako bi se utoplili u predelu grudi, ali vam stopala ostanu nepokrivena. Ne mogu da kupim veće ćebe zato što je supermarket zatvoren. Ali drago mi je barem da je ćebe od kašmira. Nije obično ćebe".

Kada je imao loš start u Real Madridu dohvatio se popularne kultire. Posle prve utakmice protiv Real Majorke rekao je:
"Vidite, nisam ja Hari Poter. On je mađioničar, ali u realnosti nema magije. Magija je fikcija, a fudbal je realan".

Ili ona izjava iz 2006. godine.
"Pritisak? Nema pritiska. Ptičiji grip je pritisak. Vi se smejete, a ja sam ozbiljan. Više sam zabrinut zbog labuda nego zbog fudbala".

Sada je Murinjo opet okupirao pažnju rečima, ali možda će mu ovoga puta biti potreban baš čarobni štapić Harija Potera da se izvuče iz svega što ga je snašlo na klupi Totenhema. Prvi naredni izazov je sutra od 21 čas protiv Lajpciga u Ligi šampiona.

Pitanje je kako će se Totenhem boriti protiv Lajpciga sada kada na raspolaganju nema ni Sona, a videćemo mogu li Spursi do četvrtog mesta na kraju Premijer lige. Trenutno im Čelsi beži samo bod.

(FOTO: ©AFP)

Najnovije vesti


×