{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Činjenica da na minulih deset međusobnih okršaja (računajući i kup) nije viđena dvojka dovoljno govori o tome koliku prednost daje domaći teren
Šlesan je standardno negostoljubiv

Standard je ključni činilac šampionske trke u Belgiji – najpre dočekuje branioca titule Klub Briž, a u poslednjem kolu odlazi vodećem Genku koji ima tri boda više od plavo-crnih i priliku da pobedom nad Anderlehtom u Briselu možda čak i prigrli pehar. Uslov za to je da na Morisu Dufrazneu ne dođe dvojka, a momci iz Liježa zdušno će se potruditi da osujete aktuelnog prvaka.

Zapravo, najveća nesreća koja je zadesila Klub Briž je direktna umešanost crveno-belih i ljubičastih u njegovu sudbinu jer je teško reći koji ga od najvećih rivala manje podnosi. Istina, forma mu daje za pravo da se nada trijumfu; vezao je tri pobede, a ona nedeljna nad Genkom trebalo je da bude znatno ubedljivija od konačnih 3:2, budući da je Štrumpfovima održao čas modernog fudbala.

Pored ogromnog samopouzdanja izabranicima Ivana Leka naruku ide i duboka kriza u koju je zapao Standard, iza kojeg su četiri uzastopna poraza. To je potpuno nesvojstveno ekipama koje trenira Mišel Prudom, ali eventualnom pobedom Liježovci bi unesrećili oba najveća „neprijatelja": Klub Briž bi, rekosmo, ostavili bez titule, a Anderleht bez Evrope, a ovo potonje naročito bi razgalilo njihove navijače.

Uostalom, činjenica da na minulih deset međusobnih okršaja (računajući i kup) nije viđena dvojka dovoljno govori o tome koliku prednost daje domaći teren, pa uprkos lošim ostvarenjima tima iz Šlesana najradije se opredeljujemo za KMB 1X&GG jer Standard i kad dobija, i kad gubi to čini spuštenog garda. Iz takvog njegovog stila, te FCB-ove potrebe za bodovima proizilazi i GG3+.

BELGIJA 1, PLEJ-OF - 9. kolo:

Četvrtak

20.30: (3,60) Anderleht  (3,45)  Genk (1,95) 
20.30:  (3,80) Standard  (3,60)  Klub Briž (1,85) 
20.30:  (2,15) Antverpen  (3,30)  Gent (3,20) 

NAPOMENA: Kvote su podložne promenama

Foto: Reuters

Najnovije vesti


×