{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Skupa dečačka ljubav: Marko Mišković na srpski fudbal potrošio 6.000.000 evra

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 35
Napredak ostao bez čoveka koji ga je umalo doveo i do Evrope
no_image.png

Da ne govorimo o njegovom privatnom životu i što je od rođenja morao da živi pored velike senke oca Miroslava, poznatog srpskog privrednika. Priča ode ovako: kao klinac Marko Mišković je imao samo jedan san. Da igra u Crvenoj zvezdi, postigne važan gol u velikoj utakmici i potom otrči na severnu tribinu.

 Nije bio toliko talentovan da uspe i zaigra na velikoj sceni, ali više od deset godina pokušavao je da na drugi način nadomesti manjak talenta i to što nije postao veliki igrač.

Priča ide dalje: Marko Mišković se u leto 2006. godine slučajno u gradu „naleteo“ na prvog čoveka Crvene zvezde Dragana Stojkovića i izrazio želju da putuje na duel kvalifikacija za Ligu šampiona protiv Milana. Počeo je kao „selebriti“ navijač, nastavio kao finansijer, misiju na „Marakani“ završio kao jedan od najvažnijih članova Upravnog odbora kluba, i to u mandatu Toplice Spasojevića i Dobrivoja Tanasijevića Dan Tane.

Veliki broj navijača – i pri tome na govorimo samo o tvrdom jezgru sa severne tribine – u Marku Miškoviću je video produženu ruku oca Miroslava i njegovih korporacijskih želja da kupi Crvenu zvezdu, a potom „Marakanu“ preseli u Surčin ili neku drugu lokaciju na obodu grada, a zemljište u Ljutice Bogdana iskoristi u neke biznis svrhe.

Ne kažemo da u tim pričama nije bilo istine, ali činjenice govore da je Marko Mišković u Crvenu zvezdu preko svoje firme „Mera invest“ upumpao na ime pozajmica 3.500.000 evra. Kada tome dodamo da je prilikom podnošenja ostavke u kruševačkom Napretku saopštio da je u taj klub uložio 2.500.000 evra, ispada da je Marko Mišković skupo platio veliku dečačku, a i sadašnju, ljubav prema fudbalu. Tačno 6.000.000 evra.

Dobro, uvek će moći da se kaže kako je tuđim rukama lako koprive brati. Međutim, jasno je da je Marko Mišković jedan od retkih koji je uložio sopstveni novac i da je, gledajući taj parametar, bio retka pojava u srpskom fudbalu. Zajedno sa gazdom Čukaričkog Draganom Obradovićem i Markom Zdravkovićem, prvim čovekom Voždovca. Ostali su se uglavnom oslanjali na pomoć lokalne samouprave.

Isto tako pamtiće se da je u Crvenu zvezdu ušao u ne baš zrelom dobu, i da je morao da „kupuje“ namazanost, pošto je u tom periodu bio laka meta menadžera, koji su ga ubeđivali da je baš njihov igrač kalibar za Zvezdu. U tom trenutku je bio samo sin poznatog milionera, koji upravlja pojedinim firmama.

Ostaće zapisano da je, za osam godina, uspeo od Napretka da napravi ozbiljnog superligaša, koji je uz veću logistiku – tamo gde treba, a ne mislimo tu na teren – mogao i morao da igra Evropu. Za vreme njegovog mandata u Lazarevom gradu su se afirmisali Aleksa Vukanović, Miloš Vulić, Ibrahima Ndijaje, Igor Ivanović i mnogi drugi.

Taj poduhvat ga je koštao 2.500.000 evra. Onaj dug koji Crvena zvezda ima prema njemu i dalje stoji. I veliko je pitanje kada će biti naplaćen.
Kada sam otišao iz Crvene zvezde dugovali su mi 3.000.000 evra. Sad se ta suma povećala za pola 500.000, jer je u međuvremenu aktiviran jedan kredit“, rekao je još 2012. godine Marko Mišković, ali nikad nije tužio i insistirao da mu se novac vrati.

Ni brojne uprave crveno-belih nisu negirale obaveze prema Miškoviću, ali su imale mogućnost da čekaju. Kao i ova poslednja. Pa je veliko pitanje i da li će se Mišković naplatiti.

Srpski fudbal, ma šta ko mislio o porodici Mišković, sigurno će platiti odlazak naslednika. Jer kao što rekosmo, malo je u ovoj zemlji ljudi koji su bili spremni da iz svog džepa ulažu u fudbalu.

(FOTO: Star Sport)

Najnovije vesti


×