{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Skupa cena prekida sezone: Francuzi ostaju bez 243.000.000 evra

/ Izvor: mozzartsport.com
Kanal Plus neće platit ostatak ugovora za TV prava
Skupa cena prekida sezone: Francuzi ostaju bez 243.000.000 evra

Za Francuze fudbalska sezona je završena. Zbog pandemije korone klubovima prve i druge lige je rečeno da je stavljena tačka na prvenstva, jer nema uslova da se ona nastave.

Pari Sen Žermen je proglašen novim prvakom, raspodeljene su evropske ulaznice i sve kako ide po redu. Ali odluka da nema fudbala do septembra finansijski će mnogo zaboleti klubove.

Kako je objavio L'Ekip, Maksim Sada, predsednik Kanal Plus grupe, koja je vlasnik TV prava za utakmice francuske lige, poslao je pismo klubovima i udruženju klubova u kojem ih obaveštava da zbog završene sezone, ta TV kuća neće platiti preostale rate iz ugovora.

A suma je ogromna: Kanal Plus i BeIN Sports, koji prenose mečeve prve i druge lige Francuske trebalo je da do kraja sezone isplate još 243.000.000 evra, koji bi se dalje raspodeljivali klubova. Matematika je jasna: nema utakmica na TV ekranima, nema ni novca. Nema usluge, nema razloga da se za nju plati.

Nikakve gorčine u pismu Kanala Plus nema, naprotiv, posle tog dela u kojem je rečeno da je ugovor za prekinutu sezonu isto tako prekinut, poručeno je i da se raduju saradnji u narednoj takmičarskoj godini.

Sad je možda malo jasnije zašto preostale lige iz Petice grebu i rukama i nogama da se sezona nastavi po svaku cenu, na bilo koji način.

Foto: Reuters

Najnovije vesti


×