{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Skolsova sećanja: Vidić je na treninzima hteo da bude “desetka”

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 12
“Svuda ga je bilo, samo ne na svojoj poziciji”, priča legenda Junajteda
no_image.png

Uvek se mogu čuti interesantne stvari kada se bivši veliki fudbaleri prisećaju svojih igračkih dana, anegdota sa utakmica, treninga...

Jedan od takvih, bez sumnje, bio je i Pol Skols, legenda Mančester junajteda, koji se gostujući u jednoj emisiji zajedno sa Markusom Rašfordom, sadašnjim napadačem Crvenih đavola, dotakao i Nemanje Vidića.

Otkrio je Skols i malo poznatu stranu srpskog fudbalera, da je na treninzima kada se igralo pet na pet, na skraćenom terenu, bežao od toga bude – štoper.
Kada bismo igrali pet na pet, Vida nikad nije igrao štopera. On je bio jedan od onih defanzivaca koji misle da bi mogli malo da budu i 'desetke'. Sve je drugo radio, samo nije bio na svojoj poziciji. Vikao bi 'daj mi loptu' i te stvari”, prisećao se Skols.

Ali utakmice su bile druga stvar.
Na treninzima je Vida znao da bude i neraspoložen, ponekad i naporan, ali kada bi dolazio meč, svaka lopta je bila njegova. Udarao bi glavom i nogom sve što bi stigao”.

Prozivali su u emisiji Skolsa zbog njegovih skromnih mogućnosti kada su dueli u pitanju, a on se tu ponovo dotao Vidića.
Ja sam bio dobar u duelima, sve je tu bilo proračunato. Ali kakve je Vida imao startove u šesnaestercu... Bilo je tu baš ludih stvari”, rekao je Pol Skols.

Foto: Reuters

Najnovije vesti


×