{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Od 60.000 mesta
Skala del Kalčo: Inter i Milan zajedničkim snagama prave stadion

Gradski rivali, ali ne dušmani. Milan i Inter su prema najavama sklopili pakt i zvanično gradskim vlastima podneli plan za izgradnju novog stadiona, kapaciteta oko 60.000 mesta

Novi projekat mnogi već nazivaju “Skala del Kalčo“, odnosno fudbalska Skala po uzoru na čuvenu opersku kuću u Milanu. Rosoneri i Nerazuri obećavaju 3.500 radnih mesta i ukupne privatne investicije u visini od čak 1.200.000.000 evra. I slovima: milijardu i dve stotine miliona evra!

Naravno, u tu sumu je uračunat i novac koji će biti investiran u izgradnju potpuno novog kvarta koji će okruživati stadion i biti namenjen pre svega za šoping i sportske aktivnosti.
Ovo je složen projekat koji predviđa investicije od više od 1.200.000.000 evra i čija je implementacija esencijalna za povratak milanskog fudbala u elitu evropske i globalne fudbalske arene“.

Milan i Inter će sve finansirati – ili bar obezbediti investitore - a zauzvrat će dobiti pravo korišćenja na 90 godina. Arhitektonsko rešenje tek treba da bude izabrano. Svakako će biti jednostavnije nego rekonstruisati sadašnji “Đuzepe Meaca“ stadion.

(FOTO: Shutterstock)

Najnovije vesti


×