{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Sitijeva reakcija na kaznu: Razočarani smo, ali nismo iznenađeni

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 16
Sprema se žalba
Sitijeva reakcija na kaznu: Razočarani smo, ali nismo iznenađeni

Kao grom iz vedra neba! UEFA je objavila da Mančester Siti neće učestvovati u Ligi šampiona u naredne dve godine, uz šta će platiti i kaznu od 30.000.000 evra, a sve zbog finansijskih prekršaja koje je engleski klub načinio u prethodnim godinama. Bilo je to sve donekle i najavljivano i očekivano, ali kada se stvarno dogodilo... Udarac za veoma bogati klub na šta nismo baš navikli u ovoj meri.

Na odgovor iz Mančestera se nije dugo čekalo. U saopštenju kluba, čelnici su najavili da će iskoristiti pravo žalbe, kako bi UEFA preinačila svoju odluku.  

Vidi se da su i oni "znali" šta ih čeka.
Mančester Siti je razočaran, ali nije iznenađen današnjim saopštenjem Sudskog veća Uefe. U decembru 2018. godine, glavni istražitelj Uefe javno je pregledao ishod i sankciju koju je nameravao da isporuči Mančester Sitiju, pre nego što je ikakva istraga započela. Zato nije bilo mnogo sumnje u to kakav će rezultat istrage biti. Jednostavno rečeno, ovo je slučaj koji je pokrenula UEFA, koja ga je procesuirala i osudila. Sada kada je sa ovim procesom gotovo, klub će izvršiti nepristrasnu presudu u najkraćem mogućem roku i zato će, u prvom slučaju, pokrenuti postupak kod Arbitražnog suda za sport što je pre moguće", ističe se u saopštenju Sitija.

Da podsetimo, Mančester Siti se već jednom suočavao sa ovakvom situacijom, ali je u maju 2019. Siti prošao nekažnjeno.

Siti će ovu sezonu odigrati "normalno" do kraja, ali u naredna dva izdanja Siti nećemo gledati u Evropi. Videćemo kakve će dalje konsekvence biti posle ovakve odluke, a nema sumnje da će, ako ništa, uticati i iz takmičarskog ugla, ali i gledajući fudbalske pijace koje slede.

Važan događaj koji će ubuduće imati mnogo svojih posledica. Verovatno će uticati i na ponašanje ostalih velikih, bogatih, klubova.

FOTO: Reuters

×