{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Siniša Mihajlović i Dušan Tadić dobili Zlatne lopte Fudbalskog saveza Srbije

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 9
Poznati laureati za 2019. godinu
no_image.png

Godina je pri kraju, vreme je da se, po običaju, biraju najbolji u prethodnih 365 dana. Fudbalski savez Srbije tradicionalno dodeljuje svoju Zlatnu loptu, a danas je objavljeno da su laureati za 2019. godinu Siniša Mihajlović, kao najbolji trener i Dušan Tadić, kao najbolji igrač.

Mihajlović u poslednja dva meseca bije najvažniju „utakmicu“ u životu, protiv leukemije i za sada sve ide u najboljem smeru. Ipak, nikako ne treba zaboraviti da je pre toga Siniša preuzeo Bolonju kada je bila na ivici ispadanja iz Serije A i napravio s njom čudo.

U obrazloženju Fudbalskog saveza Srbije stoji:
Priznanje za trenera godine ide u ruke Siniše Mihajlovića, trenera Bolonje, osobe koja u sebi ima DNK pobednika. Jedan od retkih stručnjaka koji već godinama radi s uspehom u Seriji A, a da nije Italijan, ovoga puta nemoguće je učinio mogućim u Bolonji. Klub koji je bio praktično u ambisu i na putu ka Seriji B, poverio je spas srpskom treneru i sačuvao status. Kolo pre kraja, sa 30 osvojenih bodova u 17 kola (više od Intera i Lacija, a samo za bod ili dva slabije od Juventusa, Napolija, Rome i Milana), pobedivši Inter i Napoli i osvojivši 10. mesto na kraju prvenstva sa višestruko slabijim i jevtinijim timom od svih gore navedenih, Mihajlović je zaslužio naklon fudbalske Italije. I dovoljno da mu Bolonja ukaže novo poverenje i poveri srce u novoj, ovoga puta najvažnijoj borbi Siniše Mihajlovića.  Zbog svega navedenog  Fudbalski savez Srbije nije imao dileme da pokaže poštovanje za sve ono što je Mihajlović uradio u godini na izmaku“.

Što se tiče najboljeg igrača godine, tu baš nije bilo ni trunke dileme. Dušan Tadić, perjanica Ajaksa, doveo je Kopljanike nadomak finala Lige šampiona, a u izboru je i za Zlatnu loptu Frans fudbala.

Što se tiče njegovog izbora, obrazloženje FSS-a glasi:
Igrač koji je obeležio 2019. godinu je Dušan Tadić, kapiten Ajaksa i jedan od najistaknutijih igrača u najboljem državnom timu. Lider slavnog amsterdamskog kluba vodio je „kopljanike“ kroz fantastično putovanje u Ligi šampiona, a fudbalski svet je danima prepričavao njegove bravure iz meča na stadionu Santijago Bernabeu sa madridskim Realom, ali i duela sa Juventusom, Totenhemom... Golovi i pre svega asistencije, njegov su zaštitni znak, a zahvaljujući tim bravurama u velikoj meri, Ajaks je osvojio triplu krunu u Holandiji i Evropa mu se ponovo klanja. Koliko UEFA poštuje sve ono što je srpski reprezentativac ostvario u godini na izmaku, govori i činjenica da se njegovo ime nalazi među 50 najboljih u Evropi za tim godine u izboru posetilaca sajta UEFA. a ime našeg asa je i među 30 onih koji ulaze u konkurenciju za prestižno priznanje Frans fudbala „Zlatnu lotu“. Godina koju će da pamti“.

Dušan Tadić je bio dobitnik Zlatne lopte FSS-a i 2016. godine.

Priznanja najboljem treneru i igraču u 2019. godini biće uručena 20. decembra (18.00) na svečanosti FSS-a.

Foto: fss.rs

Najnovije vesti


×