{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Radnički ima novog trenera
Simo Krunić promovisan na Čairu: Sve osim Evrope je neuspeh
Simo Krunić na Čairu

Posle višenedeljenog čekanja Simo Krunić i zvanično u ulozi šefa struke Radničkog iz Niša. Doskorašnji trener Čukaričkog je na toj poziciji zamenio Nenada Lalatovića i danas se prvi put obatio javnosti i odmah istakao da će sve osim plasmana u kvalifikacije za Ligu Evrope smatrati neuspehom.
"Čast mi je što sam izabran za trenera, za mene velikog kluba.  Ovaj klub se prošle sezone vratio na staze uspeha. Koja god ekipa da razdvoji Zvezdu i Partizan, znate da se to teško dešava. To je uspeo Radnički, igrajući vrhunski fudbal. To je najbolji rezultat u odnosu postignutih golova i pobeda", rekao je novi trener Radničkog.

Da se vratimo ipak na takmičarske ciljeve. Radnički je po završetku prošle sezone ostao bez Lalatovića, ali i brojnih nosioca igre iz prošle sezone poput Nikole Drinčića, Petra Grbića, Borivoja Ristića… Neće biti lako Kruniću.
Dosta igrača je otišlo ali to ne sme da predstavlja problem za Radnički. Klub mora da nastavi sa rezultatima iz prošle sezone. To je veliki izazov za mene. Sve osim plasmana u kvalifikacije za Ligu Evrope ja smatram neuspehom za Radnički”.

DOKLE ĆE RADNIČKI U EVROPI? POGLEDAJTE ŠTA KAŽU KVOTE

Istina, Nišlije su dosta i dovodile. I još će…
Klub je uspeo da obezbedi kvalitetna pojačanja. Igrači koje sam zatekao i ovi novi koji su došli polako se uklapaju. U svlačionici imamo taj pobednički mentalitet, to je preneto iz prethodne godine. Treba igrače držati na tom nivou. Treba da nastavimo da ‘ginemo’ na svakom meču i u ovom prvenstvu. To će zavisiti od svih nas. Naš cilj je da od igrača izvučemo maksimum. Na osnovu njihovih kvaliteta organizovaćemo igru koja će nam dati dobre rezultate. Kada razmišljamo o prvenstvu, naravno da ćemo imati vremena da dovedemo još neke igrače. Neki od onih koje smo tražili čekaju inostrane angažmane da bi u zadnjem momentu potpisali za neki naš klub, a to je kraj avgusta. Puno vremena nemamo za kvalifikacije za Ligu Evrope", rekao je Krunić.

Za početak, baš te evropske kvalifikacije i dvomeč sa estonskim Florom.
Kada se kaže Estonija, mislimo da je to lako. A ova ekipa je prva na tabeli i igra dobro. Ta utakmica biće pravi ispit za sve nas. Ovde nemamo priliku da se ‘vadimo’. Moraćemo mnogo više da pokažemo nego na pripremama tokom perioda koji sam ja proveo sa ekipom. Dva puta po 90 minuta i znaće se pravac u kome idemo, a odmah na startu smo na velikom ispitu", završio je Simo Krunić.

(FOTO: FK Radnički)

Najnovije vesti


×