{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Simeone: Tražiću da se ukine pravilo gola u gostima

/ Izvor: mozzartsport
Komentari: 19
"To pravilo nije fer", poručio Argentinac
Simeone: Tražiću da se ukine pravilo gola u gostima

Onog momenta kada je Atletiko Madrid postigao gol kojim je smanjio vođstvo Liverpula na 2:1, utakmica je dobila potpuno drugačiji tok.

S obzirom na to da su Madriđani prvi meč na Vandi Metropolitano dobili s rezultatom 1:0, taj gol na Enfildu im je garantovao prolaz dalje, u četvrtfinale Lige šampiona. Liverpul je krenuo grlom u jagode po treći pogodak, ali ga je stigla kazna i Atletiko je na kraju slavio sa 3:2.

Međutim, trener Jorgandžija Dijego Simeone poručio je da takav ishod nije pošten! Prednost gola u gostima, smatra Argentinac, odavno je prevaziđena i to pravilo bi moralo da se promeni. Iako je njegovom timu sinoć bila zlata vredna.
Ono što ću vam sada reći, izneću i na narednom sastanku trenera u UEFA. Smatram da ovo pravilo nije fer. Večeras nije bilo pošteno što smo imali 30 minuta više da postignemo golove na Enfildu, dok Liverpul nije imao tu mogućnost u Madridu. To što nas je ovo pravilo favorizovalo večeras ne znači da se neće okrenuti protiv nas na nekoj narednoj utakmici. Poenta: Liverpul je imao 30 minuta manje od nas da postigne gol u gostima. To nije fer“, podvukao je Dijego Simeone.

Godinama unazad se vode polemike oko ukidanja pravila gola u gostima, a od prošle godine su pojačani pritisci na UEFA da se ono ukine. Pravilo gola u gostima je uvedeno u Kupu pobednika kupova u sezoni 1965/1966, sa namerom da se ohrabre timovi da igraju napadački i kada nastupaju u gostima, a ne da se brane tokom svih 90 minuta.

Foto: Reuters

Najnovije vesti


×