{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Simeone diže Oblaka u nebo: Jan je za nas ono što je Mesi za Barsu

/ Izvor: mozzartsport
Komentari: 4
"Utakmica za istoriju", peva od sreće trener Atletika
Simeone diže Oblaka u nebo: Jan je za nas ono što je Mesi za Barsu

Druga bi se danas pesma pevala da Atletiko nema Jana Oblaka na golu. Po mišljenju mnogih, Slovenac je najbolji golman sveta, a doktorsku disertaciju je potpisao na Enfild roudu.

Jeste primio Oblak dva gola (3:2), ali po zvaničnoj statistici UEFA, Liverpul imao 35 udaraca na gol! U utakmici Lige šampiona to je nivo koji se ne očekuje ni protiv nekog totalnog autsajdera, a ne u polufinalu protiv Atletika.

I zato je posle pobede i prolaza u četvrtfinale trener Jorgandžija Dijego Simeone dizao Oblaka u nebo:
Svaki nam je igrač bitan i Oblak i Savić i Lodi, Felipe, Felik... Ali, Jan je najbolji golman sveta. On je za nas ono što je Mesi za Barselonu. Odbranio je večeras sve što je mogao, ali se i ostatak tima potrudio da oteža stvari napadačima Liverpula”, rekao je Simeone.

Imao je Atletiko u ovom novom dobu otkad ga trenira Argentinac mnogo velikih pobeda, ali odavno Simeone nije bio tako srećan kao sinoć u Liverpulu. Kako i ne bi bio, njegov tim je gubio 2:0, bio prežaljen, otpisan posle drugog gola, a onda je poput fenikse izleteo iz pepela i šokirao Enfild.
Presrećan sam zbog igrača i zbog kluba. Ovo je bila utakmica za istoriju, protiv fantastičnog protivnika, sa izuzetnim intenzitetom, na prelepom stadionu. Oni su nas pritiskali i pritiskali, a mi smo odolevali, ne odustajući ni u jednom momentu od zacrtanog plana. Svi su uložili sav svoj napor da uspemo”.

Heroj crveno-belog dela Madrida postao je Ljorente. Njegove dve strele bacile su Liverpul na kolena, ali Simeone smatra da se one došle kao – nagrada.
Ljorente je vratio ekipu u život, doneo nam je ogromno zadovoljstvo. Liverpul je postigao prvi, pa drugi gol, ali mi se nismo predavali, nismo spustili ruke, nastavili smo da igramo na isti način. Napadali smo našim stilom, onako kako možemo i umemo”, podvukao je Dijego Simeone.

Veliku pobedu ostvario je Atletiko, skinuo je krunu s glave Liverpulu, ali sada ostaje najveća enigma da li će se i kada Liga šampiona nastaviti...

Foto: Reuters

Najnovije vesti


×