{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Šesto prvenstvo Evrope: BeNe liga najkasnije za tri godine?

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 6
Tako bar tvrdi predsednik Klub Briža
Šesto prvenstvo Evrope: BeNe liga najkasnije za tri godine?
Brižov stadion Jan Brejdel

Anderleht se kao najveći trenutno muči, ali svakome je jasno da je belgijski fudbal poslednjih godina u ozbiljnom uzletu. Prodisali su i Holanđani sa Ajaksom, pa su se i čelnici tamošnjih klubova osilili. Uprkos tome što Uefa već neko vreme ne podržava međudržavne lige, predsednik Klub Briža Bart Vergehe uveren je da će BeNe lige – sastavljena od klubova iz Belgije i Holandije – krenuti najkasnije za tri godine.
U procesu smo osnivanja takmičenja sa Holandijom koje će smanjiti naš zaostatak za ligama petice (Španije, Engleske, Italije, Nemačke i Francuske, prim.aut). To bi nam otvorilo tržište od 28.000.000 potrošača. Novi sastanak je planiran za ovu nedelju. Ligu bi činilo 18 klubova, od kojih bi osam bilo iz Belgije. Moglo bi to da ide brzo. Ako ne za sledeću sezonu, onda bez sumnje za jednu od naredne dve“, kategorički će Verhege u intervjuu za francuski Mond.

Videćemo ipak šta će reći Uefa, sami Holanđani i Belgijanci vrlo verovatno bi se brzo dogovorili. I zaista bi to bila opasna liga. Samo pogledate imena klubova i sve vam je jasno. Ajaks, PSV, Fajenord, Anderleht, Klub Briž, Genk... Još kad na sav taj kvalitet dodamo karakteristično opredeljenje da igraju napadački fudbal jasno je da bi se imalo tu šta videti.
Naša ambicija je da budemo odmah iza liga petice. Belgijski fudbal se probudio i kreće se u pravcu modernizacije“, kaže Verhege.

Realno, bilo bi zanimljivije od prvenstva Rusije ili Portugalije.

(FOTO: Reuters)

Najnovije vesti


×