{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Sve je na strani Štutgarta
no_image.png

Štutgart je apsolutni favorit u baraž susretu sa Unionom iz Berlina.

Koliko god da je loša sezona iza Švaba, taj tim je pre svega igrački superiorniji od rivala, a onda i na svaki drugi način. Da ne govorimo o vrlo diskutabilnoj želji Union Berlina da uđe u Bundesligu. I tu se ne misli samo na, u najmanju ruku, čudan remi protiv nezainteresovanog Bohuma u poslednjem kolu Cvajte, u trenucima dok Paderborn gubi i otvara im put do elite...

Ispade u poslednjih 90 minuta veća borba za ostanak u Cvajti, nego za plasman u viši rang. Taj utisak deli i dobar deo javnosti u Nemačkoj, pa u ovom slučaju kec na Štutgart ne bi smeo da izostane.

Ako govorimo o „opipljivim“ činjenicama onda su to svakako mnogo veća disciplina u igri Štutgarta od dolaska mladog trenera Nika Vilingamirna mreža u poslednja dva bundesligaška susreta – potom popravljena efikasnost – tri lagana komada Volfzburgu za manje od 45 minuta – i na kraju krajeva, ako hoćete – renome. Na Mercedes Benc areni biće 50.000 duša koje će nositi Švabe do dobrog rezultata. A treba imati na umu da Union van Berlina i „Kuće starog šumara“ nije dobio skoro puna tri meseca.

Takođe veoma važno, Štutgart je u prethodna dva meča kod kuće dobio bez primljenog gola. Dobio je dva tima iz vrha tabele, koji će od jeseni igrati Ligu Evrope. I poslednji razlog - Štutgart ima ozbiljne bundesligaške igrače: Holgera Badštubera, Gonzala Kastra, Stivena Zubera, Danijela Didavija... Ima Bajernovog Pavara, jednog od najtalentovanijih defanzivaca u Nemačkoj – Ozana Kabaka. Ima i legendarnog Marija Gomeza.

Štutgart ostaje u Bundesligi, ne sumnjajte u to.


Pogledajte kakav je tiket za predstojeći vikend sastavio Pop sa TDI radija...

Foto: Shutterstock

Najnovije vesti


×