{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Seče na terenu, ali i Alkobendasu: Serhiju Ramosu ekološka kazna od četvrt miliona evra!

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 1
Građevinska firma Realovog štopera nelegalno posekla između 60 i 90 stoletnih stabala, što će takođe morati da nadoknadi
Seče na terenu, ali i Alkobendasu: Serhiju Ramosu ekološka kazna od četvrt miliona evra!

Za samo pola veka čovečanstvo je svoju jedinu planetu, dom, pre svega zahvaljući neumerenom uništavanja zelenih površina, uglavnom šuma, kao i zagađivanjem izazvanim plastičnim otpadom, dovela na rub propasti.Ali ujedno i svoje egzistencije.

A čovek, kao konj sa amom samo gura napred ne okrećući se ni levo ni desno. pravo u provalija koja dna nema. Pred njim nestaju i biljne i životinjske vrste kao da nas je pogodila kometa, a ne naš (ne)razum. Sve zarad zarade, koju uglavnom jure oni koji već imaju i suviše.

Tragedija je to koju svedočimo i u našoj blizini, po celoj našoj lepoj Srbiji poslednjih godine hara neverovatnom žestinom. Pred našim očima nestaju prastare šume i predivni drvoredi, reke bivaju ubačene u cevi, a ako ne onda zatrpane otpadima, pčele zatrovane zabranjenim herbicidima, ,izgradnjom ugroženi vodozahvati zaštićene vrste ptica ubijane zbog nekog italijanskog ili francuskog "gurmana", parkovi pretvoreni u parkinge...

Glavni krivci su naravno "investitori" koji se nalaze na čelu ekocida i urbicida, samo da bi kupili još jedan auto ili kuću. Ili ljubavnicu... Među takvima je i mnogo fudbalera, ne samo u Srbiji, koji se uglavnom bave stanogradnjom. Da ne bi zarađeni milioni otišlli na gluposti moraju se "uposliti", pa je jedan od glavnih načina kako to da se uradi upravo taj.

Ima i velika i prelepa Španija, a posebno Madrid slične probleme sa bahatim investitorima kao i mi, samo već decenijama. Jedan od najvećih, ako ne i najveći investitor u uglavnom bespoptrebnu izgradnju, sa direktnim vezama u kraljevskoj kući je i predsednik Real Madrida, Florentino Perez, te su u međuvremenu doneti zakoni koji sprečavaju dalje uništavanje istorijskih jezgara gradova, ali i ekologije uopšte. I to sa vrlo oštrom kaznenom politikom pošto su već svi svesni da nema više vremena i da majka priroda mora da se brani svim sredstvima.

U to kolo uhvatio se i Serhio Ramos koji je izgleda jednako bezobziran kao njegov predsednik, te je građevinska firma čiji je vlasnik opasno razljutila čelnike i stanovnike Alkobendasa, predgrađa Madrida. Naime, nakon serije opomena i kazni, morao je i sud da reaguje i da oštro rebne po džepu štopera Madrida, to jest njegovu firmu koja je tamo nelegalno od 2017. zarad izgradnje posekla između 60 i 90 stoletnih drva, uglavnom hrastova, borova i maslina.

Odluka je doneta na pritisak javnosti i zato je tako žestoka, jer Ramos mora da plasti kaznu od čak 250.000 evra, ali i da obezbedi stare i zrele sadnice kojke će koliko-toliko nadomestiti gubitak koji je njegova firma učinila. Besni stanovnici su bili za daleko oštrije kazne kao što je rušenje zgrada koje je izgradio i kaznu zatvora, tako da je Ramos još i dobro prošao. Za sada.

A nama ostaje da učimo na tuđim greškama i rešenjima i što pre našu lepu i još uvek  koliko-toliko zelenu i čistu Srbiju dovedemo u red pre nego što bude kasno.

(Foto: Reuters)

Najnovije vesti


×