{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
„To ne smemo da učinimo ni kao profesionalci, niti to sme da bude odnos prema klubu i navijačima“, poručuje strateg Parnog valjka
Savo vedrijeg duha: Nemamo pravo da odustanemo od titule

Trener Partizana Savo Milošević kaže da nije promenio mišljenje kada je nakon utakmice sa Voždovcem poručio u ovim okolnostima nije moguće boriti se za šampionsku titulu, ali poručuje da to ne znači da je njegova ekipa odustala, niti to sme da bude odnos prema klubu i navijačima.

Strateg Partizana bio je u znatno vedrijem raspoloženju pred utakmicu sa Vodojažom u 1/16 finala Kupa Srbije (sreda, 15.00), s obzirom da Parni valjak uvek sa najvišim ambicijama ulazi u najmasovnije takmičenje.
"Kup je izuzetno važan za nas iz dva razloga. Prošle sezone smo imali dosta uspeha u njemu. Na neki način je spasavao Partizanovu sezonu ili sezone u prethodnim godinama. Moramo i ove godine maksimalno da se posvetimo ovom takmičenju. Drugi razlog je to što ćemo igrati sa ekipom i igračima koji nisu igrali puno u dosadašnjem toku sezone i to će biti prava provera da pokažu koliko možemo da računamo za njih u narednom periodu. Bez obzira na snagu protivnika, za nas je ova utakmica jako bitna i takav će biti i pristup", poručio je Milošević.

VAR ĆE POMOĆI DA SE NEKE STVARI REGULIŠU

Milošević kao ni do sada nije želeo da govori o sudijiskim greškama, a poručuje da neće to učiniti ni u budćnosti. Sa druge strane, veruje da će uvođenje VARA pomoći da se isprave neke nepravilnosti u srpskom fudbalu.
"Video sam samo najznačajnije detalje, ali ću se i dalje truditi da ne komentarišem suđenje. Nisam komentarisao suđenje na našim utakmicama, a kamoli na drugim mečevima. Ali, poslednja vest iz Fudbalskog saveza, da su spremni da uvedu VAR, govori bar indirektno, iako niko ne želi direktno da prizna, da mnoge stvari u našem fudbalu ne štimaju, i da ta tehnologija treba da pomogne da se neke stvari regulišu".

Dolazak jednog ovakvog Partizana, koji beleži sjajne rezultate na evrosceni, predstavljaće pravi praznik za čitavu Šumadiju.
"Pretpostavljam da će biti tako. Sećam se onih vremena kada su ovakve utakmice zaista bile pravi praznici. U poslednje vreme to je malo ređa situacija. Retko se i dešava da jedna ovako "mala" ekipa dođe na ovaj nivo takmičenja, tako da je sigurno jedna lepa utakmica za ljude u Kragujevcu i okolini da vide Partizan uživo. Nije svakidašnja situacija za njih, biće dosta ljudi na stadionu i slažem se da će ovo biti praznik fudbala za tamošnji svet".

Brežančić je pod upitnikom, dok je Tošić van konkurencije za meč u Grošnici.
"Oko Rajka ćemo znati nešto kasnije na treningu, Tošić sigurno neće igrati. Svi ostali igrači, osim reprezentativaca su tu. Na nažu žalost, a sa druge strane i na sreću, imamo puno reprezentativaca, što domaćih, što inostranih. Dosta igrača nije tu, ali su ostali na raspolaganju, sem pomenutog Tošića".

Da li su pojedine stvari od prethodnog vikenda negativno uticale na ekipu?
"Nadam se da neće u sutrašnjem meču, a u kojoj meri je uticalo ne mogu da vam kažem, jer je većina njih odmah nakon utakmice otišla. Nije ovaj poraz tragičan. Često su porazi mogli da budu dobri po ekipu, pogotovo nakon tri-četiri utakmice u kojima smo možda i malo poleteli. Međutim, situacija kod nas je takva da je svaki poraz tragedija i kolaps. Težina poraza u našem prvenstvu je nažalost daleko veća u ovim okolnostima. Inače, ne smatram da je tragedija izgubiti, čak može da bude i dobra stvar".

Milošević je delovao znatno vedrije nego nakon meča sa Voždovcem.
"To je logično i prirodno, isto mislim što sam rekao i tada. Pojasniću samo jednu stvar: to što sam rekao, da je nemoguće da očekujem borbu za titulu u ovim okolnostima, i dalje mislim isto. Ali, to ne znači da odustajemo, niti imamo pravo na to, niti to smemo da uradimo. Ni kao profesionalci, niti to sme da bude odnos prema klubu i navijačima. To ne znači da ćemo odustati od titule, trudićemo se da budemo još bolji i još jači".

Mladom Šehoviću je teško pala situacija koja je na kraju odlučila pobednika u meču sa Voždovčanima.
"Rekao sam i posle utakmice, individualne greške se dešavaju i najiskusnijima, a kamoli klincima od 19 godina. To su sve normalne stvari, ne sme se zaboraviti da su u razvoju mladog igrača i greške sastavni deo. Oni kroz to treba da osnaže i nauče lekcije. Naravno da ga niko zbog te greške neće precrtati, niti ja mislim o njemu drugačije nego što sam mislio pre utakmice. Meni te stvari uopšte ništa ne znače".

Da li će u ekipi biti dovoljno igrača da svako igra na svom mestu u timu?
"Ako je sve bude kao na jučerašnjem treningu, svako će igrati na svojoj poziciji".

Da li ste gledali neke mečeve Vodojaže?
"Našli smo neke snimke na Jutjubu, gledali smo ih. Imao sam informacije i od ranije da je teren u vrlo dobrom stanju za taj nivo takmičenja, ali u ovom trenutku je jasno da nemamo pravo da tražimo bilo kakvo opravdanje pred ovaj meč", zaključio je Milošević.

Foto: FK Partizan

Najnovije vesti


×