{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Sautgejt o sukobu u kampu Engleske: Da nisam izašao javno pričali bismo o tome na dan utakmice

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 1
“Za mene je ta priča završena”, kaže selektor Gordog Albiona
Sautgejt o sukobu u kampu Engleske: Da nisam izašao javno pričali bismo o tome na dan utakmice
Garet Sautgejt

Prvo je na udaru bio Rahim Sterling, ali situacija se smirila nakon što se ofanzivac Mančester Siti javno izvinio i Džou Gomezu i ostrvskoj javnosti zato što je u trening kampu reprezentacije Engleske napao saigrača. Sad je na nišanu Geret Sautgejt, pošto je izneo prljav veš iz svlačionice. Međutim, selektor Engleske ne misli da je uradio ništa posebno loše kad je zvanično objavio da na Sterlinga neće računati za utakmicu sa Crnom Gorom u četvrtak.
Kad doneseš ovakvu odluku znaš da će se ona pojaviti u javnosti u sredu ili četvrtak najkasnije, a radije bih da sada pričamo o tome nego na dan utakmice”, smireno odgovara Sautgejt kritičarima i moramo da priznamo da je u pravu.

Ali, da li je Sterling uopšte morao da se kazni kad su i saigrači molili selektora da mu oprosti nakon što se izvinio?
Radim sa vrlo mladim timom, a u sportu smo u kojem su emocije vrlo jake. Mi smo tim, a naš tim privlači veliku pažnju javnosti i toga moramo da budemo svesni. To je realnost, da smo u klubu ovakve stvari ne bi isplivale u javnost. Rahim je sinoć objasnio da su ga emocije savladale. Pošteno bi bilo reći da Džoa nisu. Ovake stvari se dešavaju u fudbalu”, pomalo nedorečen je ostao selektor gordog Albiona.

O samom incident nije želeo detaljnije da govori.
Ne treba nam to. Ionako se dosta priča o tome. Ima svakakvih mišljenja već. Rekao sam ono što sam mislio da mora da se kaže, ali treba ipak da pokušamo da što više zadržimo između sebe”.

A da li bi Sautgejt oprostio i nekom drugom igraču? Nekome ko nije trenutno možda i najbolji igrač reprezentacije?
Važno je da budemo pravedni pri svakoj odluci, bez obzira da li se radi u veteranu ili junioru. Odlučio sam da na Rahima ne računam za utakmicu u četvrtak i tu je za mene kraj priče. Prioritetan zadatak mi je da grupu držim zajedno, koliko je to moguće. A kako su emocije splasnule to je juče bilo sasvim moguće. Impresionriam sam igračima, kako su se ponašali. Imamo neke izvrsne veterane u timu koji su odigrali veliku ulogu u tome da se svi ponovo kao grupa skupimo. Ali na kraju, ja sam selektor i doneo sam odluku za koju mislim da je odgovarajuća. Sad idemo dalje. Okrećemo pažnju fudbalu. Čeka nas mnogo važna utakmica”.

I još malo o timu…
Volim sve moje girače. Mi smo kao porodica sa svim porodičnim nesuglasicama. Najbitnije je da komunikacijom rešimo te problem. Kao trener, ne mogu da očekujem da nikad ne naletim na poteškoće i neke neočekivane stvari. To je deo posla”, miran je Sautgejt.

(FOTO: Reuters)

Najnovije vesti


×