{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Sari ne odustaje: Pre ili kasnije, ovaj koncept će im ući u glavu

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 4
„U poslednje vreme previše stvari radimo suprotno u odnosu na teninge“, poručuje temperamentni strateg
Sari ne odustaje: Pre ili kasnije, ovaj koncept će im ući u glavu

Mauricija Sarija možete da naterate na sve, osim da se odrekne svojih pricipa. To je u ovom trenutku možda i najveći problem Juventusa. Ukoliko njegova ekipa uskoro ne počne da igra onako kako je on zamislio, sezona Stare dame će biti osuđena na potpuni neuspeh.

Veliki udarac šampionu Italije večeras je zadao Lion, koji je slavio u prvom meču osmine finala (1:0), pa je u ovom trenutku značajno bliži prolasku u narednu fazu takmičenja.
"
Teško je objasniti zašto, ali u prvom poluvremenu smo previše sporo prenosili loptu. Prirodno je da je protivnik to uspeo da iskoristi, pritisne nas i dođe do vodećeg gola. Nedostajalo nam je odlučnosti i agresije tokom napada, ali i sreće, jer smo primili gol u trenutku kada se De Lihtu ukazivala pomoć", rekao je Sari.

Stvari su se kasnije popravile, ali to nije bilo dovoljno za bolji rezultat.
"
Drugo poluvreme je bilo bolje, ali iskreno ovo nije bilo dovoljno za utakmicu Lige šampiona. Ne znam zašto ne mogu da naterem igrače da razumeju važnost brze predaje lopte. To je osnovno. Nastavićemo da radimo na tome i pre ili kasnije ovaj kocept će im ući u glavu. Nastaviću da im pričam. Juče smo imali trening, lopta se kretala dvostruko brže nego večeras. To je suprotno od onoga što želimo da radimo. U poslednje vreme previše stvari radimo suprotno u odnosu na teninge. Kada je lopta spora onda gubite svoje položaj, dozvoljavate protivniku da vas zatvori, bude agresivan i uzme vam loptu. Ne mislim ni da je Lionov pritisak bio toliko snažan, samo smo se polako pomerali, nikada nismo menjali tempo. Kada to činite, male su verovatnoće da će te uraditi bilo šta na terenu", poručio je Sari.

Revanš u Torinu zakazan je za 17. mart. Stara dama će tada morati da izgleda daleko bolje nego što je to bio slučaj večeras.

Foto: Reuters

×