{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Sari: Da ne damo protivniku da pređe polovinu; Konte: Skidamo im kapu i zavrćemo rukave kako bismo stigli do 200 na sat!

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 46
Eho fantastičnog derbija odigranog sinoć u Milanu koji je pripao Staroj dami (2:1)
Sari: Da ne damo protivniku da pređe polovinu; Konte: Skidamo im kapu i zavrćemo rukave kako bismo stigli do 200 na sat!

Fantastičan je to derbi bio, kako ga drugačije nazvati? Prštalo je na sve strane, bilo je svega, i dobrih poteza i šansi i golova i uzbuđenja, a na kraju je bolji izašao, kao što smo navikli poslednjih godina - Juventus.

Inter je igrao dobro, ali očigledno nedovoljno dobro. I mora još da raste kao tim kako bi došao na nivo da savlada Staru damu, a jasno je to i idejnom tvorcu ovog tima Antoniju Konteu.

Sa druge strane Sari slavi najveću pobedu od dolaska na klupu Juventusa, ali je svestan da ovo nije gornja granica njegovog tima i da to može još bolje da izgleda.

Sarijeva želja je da njegov tim ne dopusti protivniku da uopšte pređe polovinu terena.
"Ne znači nam mnogo što smo preuzeli prvu poziciju. Najvažnije je da smo igrali dobro sa karakterom protiv ekipe koja je dobila sve mečeve do sada. Naparavili smo korak unapred u smislu dodavanja. Moramo još da radimo na dominaciji tokom meča, da imamo veću nadmoć kada je teren u pitanju, da bolje pritiskamo, da oduzmemo svaku napadačku inicijativu protivniku tako da možemo sve vreme da budemo na njihovoj polovini", rekao je Sari svoje želje posle pobede nad Interom.

Juventus je dobio meč protiv ovako jakog Intera, i to u gostima, ali stiče se utisak da Sari nije do kraja zadovoljan.
"Osećam da i dalje možemo mnogo bolje. To je postepen proces. Tim ima veoma jake individualce i veliku snagu u dubini. To znači da možemo u ovom momentu da ostvarimo rezultate, a da ne igramo na 100 odsto", rekao je Sari.

Fenomenalan derbi! Ponosni Sari i Juventus napali, pobedili i uzeli prvo mesto Konteovom ciničnom Interu (VIDEO)

Sari kaže da je njegov tim bio dominantniji, ali se osvrnuo i na igru mladog Matijsa de Lihta koji se malo mučio protiv Nerazura.
"On još ne govori italijanski dobro, ali se brzo uklapa u naš stil fudbala, naš način defanzive i ima nenormalan talenat. Ali, i dalje se adaptira i to nam donosi neke poteškoće. Povreda Kjelinija je požurila njegovo uvođenje u tim i mislim da bi mu više pomoglo da je sve išlo postepeno", rekao je Sari.

Konte nije bio zadovoljan rezultatom, ali je svestan da se njegov tim kreće unapred i da ima pomaka. Svestan je da je i dalje Juventus ispred Intera.
"Ne bi trebalo da se upoređujemo sa Juventusom u ovom momentu, jer su oni na drugom nivou u odnosu na nas u svakom pogledu te reči. Mi radimo na tome da smanjimo razliku, radili smo to dobro na prethodnih šest utakmica, ali ne zaboravimo da smo uvek bili na 200 kilometara na čas u tim mečevima. Znamo da ako želimo da dobijemo utakmicu, moramo da idemo do 200. Ne možemo ići laganom brzinom od 80 kilometara na sat i očekivati da ćemo imati rezultate", rekao je Konte.

SVE KVOTE ZA OSVAJAČE SERIJE A

Generalni utisak utakmice?
"Kada se pogleda statistika vidi se balansiran okršaj. Uprkos činjenici da ova dva tima nisu na papiru izbalansirana ni na kakav način. Mislim da smo platili i zbog povrede Sensija. Juventus je pokazao svoju artiljeriju u napadu, sve svoje iskustvo da kontroliše ovakvu utakmicu. Ne mogu da se žalim na svoje igrače. Dugačak je put ispred nas, pre svega u iskustvu i u tome kako upravljamo utakmicom. Na početku smo našeg puta", rekao je Konte.

Konteov zaključak?
"Skidamo im kapu, zavrnućemo rukave i nastaviti da radimo", rekao je trener Intera.

FOTO: Reuters

Najnovije vesti


×