{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Široki Brijeg pre dve godine tukao Modre u finalu
Sarajevo juri duplu krunu i osvetu

Sarajevo je nadomak osvajanja titule prvaka Bosne i Hercegovine, ali zašto se zadovoljiti jednim trofejem, kad mogu da se uzmu oba? A, uz to, kao bonus dolazi i revanš za jedan bolan poraz.

U reprizi finala Kupa BiH od pre dve godine, sudaraju se Sarajevo i Široki Brijeg. Te 2017. godine trofej je otišao u Hercegovinu, pošto je Široki bio bolji posle izvođenja penala (1:0, 0:1).

Zato Sarajevo danas priželjkuje revanš za taj duel, a priželjkuje i da šesti put osvoji Kup BiH, čime bi se izjednačio sa večitim rivalom Željezničarom.
Radi se o dve najbolje ekipe u državi koje su rasterećene jer su osigurale plasman u Evropu, pa možemo očekivati dobre utakmice”, rekao je Husref Musemić, trener Sarajeva.

Široki Brijeg je pravi specijalista za Kup takmičenje. Tri puta je osvajao pehar, a još četiri puta je bio u finalu. Ovo mu je sada osmi ukupno nastup i šansa za četvrti trofej.
Ova utakmica biće drugačija od poslednje u prvenstvu koju smo igrali protiv Sarajeva. Oni će biti u kompletnom sastavu, a kao domaćini su ujedno i favoriti. Ipak, ovo je samo prvih 90 minuta”, poručio je Goce Sedloski, trener Širokog Brijega.

Dva tima su se sastala već tri puta ove sezone. Sarajevo ima dve pobede: 1:0 kod kuće i 3:0 u Širokom Brijegu, dok je poslednji duel, na stadionu Hasim Ferhatović Hase, na kojem će se i danas igrati, završen bez golova.

 

Najnovije vesti


×