{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Ko će umesto suspendovanog Vukašina Jovanovića?
no_image.png

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Italije)

Turnirski sistem je takav da se na prinudne imene mora računati, a jednu takvu će već za drugo kolo morati da izvrši Goran Đorović, koji na utakmici sa Nemačkom neće moći da računa na zamenika kapitena Vukašina Jovanovića. A Jovanović je, na stranu debakl protiv Austrije u kojem su svi Orlići zaboravili da igraju fudbal, bio stub srpske odbrane u veoma uspešnim kvalifikacijama. Propustio je samo onaj meč sa Jermenijom na kraju kvalifikacija, kad je Srbija već obezbedila plasman na Euro.

Prva dakle od mnogih dilema stručng štaba pred meč drugog kola sa  Nemačkom jeste – ko umesto Jovanovića? I čini nam se da bi logičan odgovor bio – Srđan Babić.

Đorović naime na raspolaganju ima još dvojicu štopera, Svetozara Markovića i Erhana Mašovića, koji je kasnije uglavnom guran u vezu gde je počeo i sinoć protiv Austrije, ali su se njih dvojica rotirali kad je Nikola Milenković bio odsutan. Pa je tako u u kvalifikacijama Marković tri puta igrao u tandemu sa Jovanovićem, Mašović jednom, dok je ostale mečeve započeo kao zadnji vezni.

Srđan Babić je strpljivo čekao šansu. Ni minut u kvalifikacijama. Samo je protiv Gibraltara na startu kvalifikacija bio makar na klupi. Ali dobre igre u Crvenoj zvezdi vratile su ga u selektorov vidokrug. Probao je tokom 90 minuta prijateljskog susreta sa Poljskom. I delovalo je dobro. Sad se čini da je Babić dočekao svoju šansu. Bio bi prirodno rešenje.

Poslednja je naravno selektorova.

Foto: Starsport

Najnovije vesti


×