{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Samo jedan je bog - Argentina ponovo u transu zbog Maradone (FOTO+VIDEO)

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 10
Jeza podilazi...
Samo jedan je bog - Argentina ponovo u transu zbog Maradone (FOTO+VIDEO)

Svaka čast Lionelu Mesiju, kada završi karijeru pamtićemo ga sasvim sigurno kao jednog od najvećih svih vremena. Alal vera i svim onim velikim asovima poput Kempesa, Pasarele, Valdana, ili legendama kao što Pedernera, Munjoz, Moreno, Labruna, ali tamo daleko u Argentini samo je jedan fudbalski bog. I ime mu se ne izgovara bez preke potrebe. A kad već moraš, onda ustaneš, staneš mirno i kažeš - Dijego Armando Maradona

I sada kada je oronuli dekica, sa sedom kosom i bradom, povećim stomakom, ozbiljnim problemima s pamćenjem koji prete da prerastu u demenciju, sada kada se jedva kreće i tek što je izašao iz bolnice, kada se loše šali - on je i dalje jedan jedini. Bog. 

Maradona je noćas predstavljen kao novi trener Himnazije La Plata. O tome koliko je to dobar potez uprave Vukova, te da li se radi o prostom marketinškom triku, ili nečem drugom, sada je najmanje važno. Ono čemu govorimo je nestvarna popularnost koju po mnogima najbolji svih vremena uživa i dalje. U Argentini je njegovo predstavljanje kao novog trenera Himnazije vest broj jedan. I to ne samo u sportskoj štampi. Već u svim medijima!

Mislite da neko pominje utakmicu protiv Srbije u četvrtfinalu Mundobasketa? Ma ne... Sve naslovnice rezervisane su samo za njega. Za najobičniji prvi trening akreditovano je više od 700 novinara; za tri dana klub je dobio više od 3.000 novih članova; na tribinama se okupilo više od 20.000 ljudi.

Deca nasmejana, očevi uplakani... Slike od kojih je nemoguće da vas ne podiđe jeza.

Ili ovako: "Naš bog. Naš Dijego. Ako smo nekada zaista postojali, ako Argentina sada postoji, onda je to dobrim delom zahvaljujući njemu", zaključio je ugledni Ole svoj izveštaj sa događaja dana u Argentini.

Foto: Reuters

Najnovije vesti


×