{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Šalke navija da Bajern što skuplje plati Sanea, Hajnkes upozorava: Nije vrhunski fudbaler

/ Izvor: mozzartsport
Komentari: 2
U Gelzenkirhenu imaju razloga da budu zadovoljni
no_image.png

Opariće se i u Gelzenkirhenu od najavljenog transfera Leroja Sanea u Bajern. Iako ne podnose Bavarce, iako im ovi godinama nanose poraze, po pravilu bolne, čelnici Šalkea imaju valjan razlog da se raduju poslu koji bi značio dolazak nemačkog reprezentativca na Alijanc arenu.

Leta 2016, kad je krilni napadač prelazio u Mančester Siti, ubacili su u ugovor klauzulu po kojoj im sleduje deset odsto od narednog transfera. A kako je velikan iz Minhena prvi favorit da kupi Sana jasno je da bi se Rudari posebno obradovali toj transakciji, jer bi im na račun leglo između 1.500.000 i  3.000.000 evra. Tačan iznos zavisi od toga za koji novac Građani budu prodali svog igrača, jedni kažu da će obeštećenje iznositi ne više od 65.000.0000 evra, na čemu insistira Bajern, dok se drugi zalažu za celih 85.000.000 evra, što više deluje kao želja čelnika Sitija, nego realna cena fudbalera koji ulazi u poslednju godinu ugovora, a pritom je celu sezonu propustio zbog povrede.

Iznos koji pripada Šalkeu računa se tako što se od vrednosti transfera najpre oduzme iznos koji je Mančester Siti platio Šalkeu 2016. godine (50.000.000 evra), a obračunava se preostali deo. Tako bi u Gelzenkirhenu stiglo samo 1.500.000 evra bude li posao vredeo celih 65.000.000 ili 3.500.000, ako cena igrača dostigne 85.000.000. U intresu Šalkea je da Bajern što više plati, kako bi i njegov deo kolača bio veći.

I dok se u Bajernu nadaju da će posao privesti kraju i spremiti izuzetno pojačanje Hansiju Fliku za narednu sezonu, njihov bivši trener Jup Hajnkes sumnjičavo vrti glavom kad su u pitanju Saneove mogućnosti.
Bio je u dobroj formi pre nego što se povredio. Što se mene tiče, još se nije probio na nivo vrhunskog fudbalera. Trenutno je na raskrsnici: ili će nastaviti da radi na sebi ili će ostati samo izuzetan talenat. Mora da bude spreman za sledeći veliki korak u karijeri, jer nema svrhe za povremenim isticanjem talenta. Isto tako, mislim da njegova cena od 100.000.000 evra, koja se ranije pominjala, nije opravdana“, pojasnio je Hajnkes.

(FOTO: Reuters)

Najnovije vesti


×