{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Sad nema nazad: FSS krenuo u proceduru uvođenja VAR-a

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 105
Izvršni odbor napravio važan korak
Sad nema nazad: FSS krenuo u proceduru uvođenja VAR-a

Video tehnologija u srpskom fudbalu? Napravljen je bitan korak da to postane realnost. Komisija za uvođenje VAR-a je odavno formirana u okviru Fudbalskog saveza Srbije, ali posle serije sudijskih grešaka na utakmicama Superlige, rešeno je da se proces ubrza.

Izvršni odbor Fudbalskog saveza Srbije je na današnjoj sednici pored ostalih tema raspravljao i na temu uvođenja video tehnologije. Odlučeno je da se kontaktiraju FIFA i UEFA, da se aplicira za dobijanje tog noviteta u svetskom fudbalu, a kada se napravi taj korak, to je prelomna tačka, posle koje nema povratka na staro, posle koje nema odustajanja od procesa.

U kratkom saopštenju objavljenom na sajtu FSS stoji:
Izvršni odbor je doneo formalnu odluku o uvođenju VAR tehnologije na terenima Superlige Srbije. Komisija naše fudbalske organizacije na čelu sa Milanom Karadžićem u najbržem roku posetiće UEFA i FIFA, kako bi dobila smernice oko sprovođenja video tehnologije, koja bi u značajnoj meri pomogla sudijama da lakše i efikasnije dele pravdu na utakmicama našeg elitnog ranga“.

Praktično malo koje kolo u Superligi prođe bez nekih ozbiljnih pritužbi klubova na arbitre, tako da bi VAR trebalo da pomogne u podizanju kvaliteta suđenja i smanjenju broja tih grešaka.

Pomoć video tehnologije je zaživela u svih pet najjačih liga sveta, kao i u Ligi šampiona, dok će u Ligu Evrope biti uvedena od proleća.

Foto: Reuters

Najnovije vesti


×