{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Ruska kampanja protiv Marka Nikolića: Nije on trener za Lokomotivu, gura ga srpski lobi

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 96
"Od Srba bi mogao samo Milojević da vodi neki vodeći ruski klub", tvrdi Andrej Černišev
no_image.png

Bilo je srpskih trenera u Rusiji. Tamo je i dalje Miodrag Božović. Bilo je i još je „more“ srpskih fudbalera. Ali niko nije imao takvu „dobrodošlicu“ na nož kao Marko Nikolić. Iako još nije ni seo na klupu Lokomotive iz Moskve.

Danima unazad, otkako je isplivala informacija da će Nikolić biti novi trener moskovskih Železničara, gori istinska kampanja protiv njega. Možda će neko pomisliti da je preterivanje, ali sigurno nije čim se toliko ruskih trenera, sadašnjih i bivših, pa menadžera, uključilo u avansno omalovažavanje nekadašnjeg stratega Partizana, Vojvodine, Rada... Problem je samo što niko ne zna zbog čega imajući u vidu da je Nikolić svuda gde je radio ostavljao poprilično dobar utisak

Činjenica je da je Juri Sjomin legenda ruskog fudbala i Lokomotive i da je mnogima krivo što mu klupska uprava dovodi naslednika, iako mu ugovor još nije istekao. Ali od svih pominjanih mogućih naslednika, lavina se obrušava samo na Nikolića. A sada kada je jasno da će srpski trener naredne sezone predvoditi Moskovljane, sve pršti od kritika, pomalo i uvreda, kao i izmišljenih afera.

Jedan od najvećih Nikolićevih protivnika je Ilja Gerkus, bivši generalni direktor Lokomotive. On dodatno diže tenziju izjavom da možda srpski trener neće doći na početku naredne sezone, već da se priča kako će možda dovesti do kraja i aktuelnu, ako se liga uopšte nastavi.
Kruži informacija da će Lokomotiva i da završi ovaj šampionat sa tim Srbinom na klupi. Kada govorimo o kandidatima za trenera ovog kluba, postoje kriterijumi koji moraju da budu ispunjeni. Nikolića predstavljaju kao nekog specijalistu, koji budi velike nade. A, on je u stvari radio samo u Srbiji, Sloveniji i Mađarskoj. To su trećerazredna prvenstva. U Ligi Evrope nije uspeo da prođe ni Vaduc. Rano je njemu da bude trener Lokomotive“, rekao je Gerkus gostujući na televiziji Meč.

Ako se od našoj javnosti malo poznatog Gerkusa moglo i očekivati neke kritičke reči prema Nikoliću, mada su možda one pre deo nekog rata sa aktuelnom upravom Lokomotive, iznenađenje je na koji je način Andrej Černišov govorio o kolegi.

Černišov je pre nekoliko godina radio u Srbiji, vodio je Spartak iz Subotice, poznato je da je imao neke verbalne okršaje sa našim stručnjacima, pa možda je ostala neka „gorka reč“ iz tog doba.
Nikolić je u Srbiji vodio Partizan, osvojio je duplu krunu, a onda je otišao u Mađarsku gde je predvodio Videoton i ponovo osvojio titulu. Radio je i u Sloveniji, gde je imao rasistički ispad. Nije on toliko dobar trener da bi vodio jedan od najvećih ruskih klubova“, rekao je Černišov.

On je izdvojio jednog srpskog trenera koji bi, po njemu, imao mesto u Lokomotivi.
Vladan Milojević je dva puta doveo Crvenu zvezdu do Lige šampiona, a sada je u Saudijskoj Arabiji. On bi mogao da trenira Lokomotivu, a ostali...“

Ruski trener veruje da iza dovođenja Nikolića među moskovske Železničare stoji – srpski lobi.
Srbi se uvek svuda prvi probiju. Ne samo u Rusiji, nego i u Evropi. Oni su vrlo prodoran narod. Znam da imaju u Rusiji jake veze, nije ni čudo što pokušavaju da i ovde postave svoje ljude“, poručio je Černišev.

Ali ljudi sa prostora Balkana staju u odbranu Marka Nikolića. Čuje se sve više i njihova reč. Jovan Tanasijević, dugogodišnji internacionalac u Rusiji, hvalio je srpskog trenera tamošnjim medijima.
Nikolić je i te kako dobar trener. Ne znam da li će doći u Lokomotivu, o tome čitam u medijima, ali Marko je izuzetno dobar stručnjak, nije pao s marsa, nego je mnogo radio na sebi i učio. Njegovi timovi su uvek igrali jako dobar fudbal“, istakao je Tanasijević.

Kampanja je u punom jeku. Možda je i bolje za Nikolića da tog „toplog zeca“ prođe sada, pa da u miru preuzme tim za narednu sezonu. Ali ovakva „dobrodošlica“ odavno nije viđena. 

(FOTO: Reuters)

Najnovije vesti


×