{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Hermanštat ima posla sa bezbrižnim Botošanijem, čiji trener je najavio mešanje karata (17.30)
no_image.png

Devet bodova je još ostalo u opticaju, a čini se da je samo jedna nepoznata. Situacija u plej-autu najbolje lige Rumunije trenutno je takva da je sasvim izvesno da će Konkordija naredne sezone da vodi bitke u drugom rangu, dok se Dunarea, Hermanštat i Voluntari bore da izbegnu drugu kartu za Ligu 2. Prihvatljiv bi bio i taj baraž za opstanak sa rivalom iz druge lige...

U najboljoj poziciji je Voluntari sa pet bodova prednosti u odnosu na pretposlednji Kalaraši, koji sutra ima zicer sa Konkordijom kod kuće, dok se na mestu koje garantuje doigravanje za opstanak nalaze rumunski Nemci. Hermanštat nije briljirao u debitantskoj sezoni u najkvalitetnijem takmičenju naših istočnih komšija, ali je i jedan od razloga činjenica da ekipa Vasile Mirjuce sijaset utakmica nije igrala na svom stadionu, u Sibijuu, koji je morao da bude rekonstruisan, pa se tim seljakao i nije imao pomoć publike po kojoj je bio poznat u drugoligaškoj konkurenciji.

Hermanštat večeras otvara 12. rundu plej-auta u svom, rekonstruisanom domu protiv Botošanija, koji je osvojio 13 od mogućih 15 bodova u proteklih pet susreta i nalazi se u sjajnoj formi. Momci Livijua Čobotarijua, nekadašnjeg reprezentativca Rumunije, bezbrižni su u finišu takmičenja, i sam trener je u najavi susreta istakao da će šansu da pruži pojedincima koji nisu imali previše prostora za igru tokom sezone.

Ekipa iz Sibijua je igrala 0-2 na devet prethodnih domaćinstava, kao i na osam od devet proteklih mečeva ukupno posmatrano, a utakmice sa maksimalno dva gola igrao je i Botošani šest od poslednjih osam duela.

RUMUNIJA 1, PLEJ-AUT - 12. KOLO

Utorak
17.30: (1,70) Hermanštat (3,40) Botošani (5,00)

Sreda
17.30: (1,65) Dunarea Kalaraši (3,60) Konkordija (5,10)
20.00: (1,90) Dinamo Bukurešt (3,35) KSMS Jaši (3,90)

Četvrtak
19.30: (2,25) Gaz Metan (3,10) Voluntari (3,20)

*** kvote su podložne promenama

Foto: Shutterstock

Najnovije vesti


×