{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Rudi Garsija se predao: Niti smo igrali kako valja, niti sam trenirao kako treba

/ Izvor: mozzartsport
Komentari: 1
Čak osmorica kandidata se pominju kao rešenje za klupu Marselja
Rudi Garsija se predao: Niti smo igrali kako valja, niti sam trenirao kako treba

Došao je s namerom da podigne posrnulog velikana, potpisao ugovor na pet sezona, ali već na pola puta Rudi Garsija napušta Velodrom. Francuski stručnjak se predao. Ne može više da vodi Marselj i to je sam priznao dva dana uoči poslednjeg kola Lige 1 u kome njegov tim dočekuje Monpelje.

Suštinski, ništa se neće promeniti, jer Marselj čak i pobedom koja znači preskakanje pomenutog rivala, ne može do UEFA takmičenja. Pravi pravcati brodolom nekadašnjeg evropskog prvaka, koji je na pojačanja ove sezone potrošio 66.000.000 evra, a zbirno 168.000.000 evra otkako je bivši trener Rome i Lila seo na klupu.
Najbolje je da se rastanemo u ovom trenutku. Niti je ekipa dala sve od sebe u ovoj sezoni, niti se to može za mene reći“, priznao je neuspeh Garsija, koji je u aktuelnoj takmičarskoj godini pretrpeo čak 20 poraza na 46 utakmica. „Odluku sam saopštio predsedniku kluba. Da sam pratio svoja načela, ostao bih, ali morao sam da se vodim zdravom logikom, pa je bolje za sve da se rastanemo“.

Kakav pad u odnosu na lane, kad je na 62 meča u svim takmičenjima poražen samo 12 puta, a usput je doveo tim do finala Lige Evrope. No, od stare slave se ne živi. Zna to najbolje Garsija, koji je vodo Marselj na 141 utakimici i prosečno osvajao 1,67 bodova po susretu.

Na Velodromu se, pak, traži više.

Ko će biti njegov naslednik nije poznato, ali francuski mediji već su izbacili listu želja. Na njoj se visoko kotiraju Gabrijel Hajnce, Seržo Konseisao, Klod Puel, Rafael Benitez, Andre Viljaš Boaš, Leonardo Žardim, Loran Blan, čak i Žoze Murinjo. Izbor je veliki, ali ko je pravi?

FOTO: Reuters

 

Najnovije vesti


×