{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Ronaldo: Zaslužujem da imam više Zlatnih lopti od Mesija

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 36
Ne jurim rekorde, nego oni prate mene, poručuje Portugalac
Ronaldo: Zaslužujem da imam više Zlatnih lopti od Mesija

Rivalstvo koje je obeležilo poslednjih 15 godina svetskog fudbala. I gori i dalje, ništa manjim intenzitetom. Ronaldo protiv Mesija, Mesi protiv Ronalda.

Nikada nijedna ružna reč nije poletela sa usana ni Portugalca ni Argentinca na račun onog drugog, ali zato guraju jedan drugog do visina koje nisu viđene u istoriji fudbala. Rekordi pljušte za obojicom, brojke koje dostižu su sulude, nemoguće za „običnog“ fudbalera. Ali, iako su obojica prebacili 30 godina, iako su u dobu u kojem se za druge kažu da su veterani, oni i dalje gledaju kako da nadmaše jedan drugog.

Kristijano Ronaldo to ni ne krije. U intervjuu za ITV je jasno saopštio šta mu je opsesija koju će goniti do kraja karijere.
Mesi je u istoriji fudbala, ali smatram da bi trebalo da imam šest, sedam ili osam Zlatnih lopti, da imam više od njega. Voleo bih da ih imam toliko, zaslužujem ih“, poručio je Ronaldo.

Rekao je Portugalac da sa Mesijem nije prijatelj. Nemoguće je i da budu s obzirom na puteve kojima su obojica gazila. Ali i dalje, posle svih tih godina – nijedna ružna reč! Samo respekt.
Moj odnos sa Mesijem je takav da nismo prijatelji, ali delimo ovu scenu već 15 godina. Znam da me je on gurao da budem bolji fudbaler, kao što sam i ja jednako uticao na njega da i on bude što bolji“.

U nekim kategorijama Ronaldo je ispred Mesija. Pored pet pehara Lige šampiona ima i trofej kontinentalnog prvaka sa reprezentacijom Portugalije. Ima i pehar Lige nacija.
Ja ne jurim rekorde, nego oni prate mene. Zavisnik sam od uspeha i smatram da to nije nešto loše, naprotiv, da je dobra stvar. To me motiviše da budem još bolji. Onaj koji izgubi motiv da se nadmeće, bolje je da se povuče“, poručio je Ronaldo.

Ima 34 godine, ali u očima mu i dalje gori glad za pobedama i trofejima. Mašina od čoveka!

Foto: Reuters

Pogledajte novu epizodu serije Ekipizza...

 

Najnovije vesti


×