{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Brazilac napušta Real?
no_image.png

Legendarni Brazilac Ronaldo je zatražio od svog bivšeg kluba Real Madrida da mu sledeće sezone u Valjadolidu pozajmi mladog zemljaka Vinisijusa Žuniora.

Ronaldo je vlasnik Valjadolida koji je ove sezone jedva uspeo da izbori opstanak i zato želi da napravi jači tim za sledeću sezonu kako ne bi brinuo iste brige. Uprkos slavnom imenu vlasniku, Valjadolid nije bogat klub i nema mnogo novca za pojačanja, zbog čega legendarni Brazilac pokušava da iskoristi svoj uticaj da bi privukao neka pojačanja koja Valjadolid inače ne bi mogao. Ronaldo se nada da će mu Real Madrid izaći u susret i da će mu pozajmiti supertalentovanog Brazilca kojeg kod Zidana čeka neizvesna budućnost.

Vinisijus Žunior je još kao maloletni tinejdžer skernuo pažnju na sebe igrama za omladinsku reprezentaciju Brazila i Flamengo. Bio je na korak od transfera u Barselonu, a onda je Real uskočio u priču i preoteo ga velikom rivalu plativši ogromnih 45.000.000 evra za 17-godišnjaka. Vinisijus je ostao na pozajmici u Flamengu dok ne napuni 18 godina i ne stekne malo iskustva, a onda se letos preselio u Madrid.

Postepeno je dobijao šansu kod Lopetegija, a onda je postao starter kod Solarija i pružao neke zaista sjajne partije. Najavio je ogroman potencijal iako se videlo da mu nedostaje još iskustva i da će tek da napreduje. Međutim, povredio se na gostovanju Ajaksu, usledila je smena Solarija i povratak Zidana, a Brazilac je po oporavku od povrede izgubio mesto u timu. Kod Zidana je kao starter odigrao tek poslednji meč u sezoni, dok je pre toga dobio šansu na dva meča sa klupe.

Zidan ne veruje mnogo u njega, makar tako stvari stoje trenutno. Trener Reala očekuje Azara, veruje u Asensija, a zadržaće Iska ili Vaskeza. Na leto dolazi i Vinisijusov mladi zemljak Rodrigo koji je kupljen pre godinu od Santosa za sličnu sumu, pa će konkurencija biti žestoka. A dguoročni plan je kupovina Mbapea. Možda ovog, ali vrlo verovatnije sledećeg leta.

Ronaldo se nada da bi mogao da dobije popust od bivšeg kluba. Za Vinisijusa je najvažnije da igra, a to znaju i u klubu. Ronaldo ima sjajan odnos sa Realom, Zidanom i samim igračem. Upravo je Ronaldo na zvaničnoj promociji predstaviuo Vinisijusa kao novog igrača Reala. Znaju se od ranije i prisan odnos bi mogao da rezultira saradnjom. Ronaldo se nada pozajmici u kojoj bi Real preuzeo dobar deo primanja na sebe.

Na potezu su Real i Vinisijus...

(FOTO: Reuters)

Najnovije vesti


×