{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Ronaldo o problemima fudbalera: Kupuju preskupe automobile i kuće, pa onda ostanu skoro bez ičega

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 2
Čuveni Brazilac dao je intervju za Marku gde se dotakao zanimljivih tema…
no_image.png

Kada se kaže Ronaldo, neki pomisle na Kristijana, a neki na “Zubu”, Brazilca ili za mnoge “pravog” Ronalda. Kako god ga zvali, svi znamo da se radi o jednom od najboljih fudblera u istoriji.

On je u septembru 2018. postao većinski vlasnik Valjadolida, a iz te funkcije je govorio za madridsku Marku gde je dao intervju.

Izvukli smo samo one najzanimljivije odgovore...

Zašto je Ronaldo postao predsednik, a ne trener?
"Nikada nisam bio uzbuđen oko ideje da budem trener. Čak je rutina trenera gora od one koje imaju igrači. Imam više profil menadžmenta, marketinga i imao sam ideju da kupim tim. Tražio sam tokom dve godine po Evropi i najviše mi se svideo Valjadolid. Znao sam da će odziv navijača biti dobar, a sada sve zavisi od mog rada, uključio sam baterije i planiramo budućnost Valjadolida".

Koliko okruženje može da utiče na fudbalera?
"Veoma mnogo. Ponekad okruženje ne raste u isto vreme kao igrač. A biznis ne može da čeka. Savetujem igračima da naprave štit i da uposle trenirane ljude da im brinu o novcu".

Ronaldo osim što se bavi Valjadolidom, ima i agenciju koja savetuje igrače kako da sačuvaju novac koji zarade tokom karijere.

Mnogi predsednici klubova žele da pomognu igračima. Da li je Ronaldo video fudbalere koji su upali u probleme sa novcem?
"Da. To me je oduvek brinulo. Video sam mnogo igrača pored sebe koji su zaradili mnogo novca i dve godine pošto su prestali da igrjau fudbal, nastavili su da ga troše istim ritmom. A nije bilo novog priliva novca. Zato sam video mnoge da su izgubili skoro sve što su imalo. Pre dve godine sam počeo novi biznis kojim pomažem sportistima kako da sačuvaju novac. Da naprave sigurna ulaganja i imaju sigurnu budućnost. Mnogo puta se dešava da su fudbaleri ludi za skupim kolima, veoma skupim kućama i mi pokušavamo da ima pokažemo stvarnost. Da je budućnost veoma dugačka", rekao je Ronaldo.

Šta Ronaldo misli o Superligi Evrope i o tom prejktu u kom bi učestvovali samo najveći timovi Evrope.
"Ne mislim da to može da funkcioniše u Evropi. Liga šampiona daje uzbuđenje i utakmice, ljudi uživaju u njoj i novo takmičenje bi nanelo mnogo štete nacionalnim ligama. Sadašnja Liga šampiona treba da napreduje, ali gde staviti novo takmičenje u kalendar? Igrači su iscrpljeni".

Da li je istina da igrači igraju tamo gde žele da igraju?
"Da. Ako želiš da odeš imaš sve mehanizme da odeš. Klub ne želi da ima igrače koji nisu srećni i zadovoljni".

Da li se Ronaldo slaže sa ljudima koji u Mbapeu vide mnogo u onome što je Ronaldo sam radio kao mlađi.
"Da, može biti. Volim kako igra. Veoma je brz. Ima samo 20 godina, a već ga znamo tri godine. Ima mnogo talenta. Ne znam kako da ocenim današnje brojke koje se vezuju za igrače, ali ko sam da to kažem?".

Koliko bi Ronaldo danas vredeo?
Ne znam, ha-ha”.

Da li Real može da pomogne Valjadolidu sa igračima na koje ne računa?
"Bio bih oduševljen u tom slučaju, ali teško... Plate njihovih igrača su veoma visoke i mi nemamo taj novac".

Kako si kao gledalac video Ligu šampiona i sve one obrte?
"Iznenadilo me je sve to. Finalna faza je bila luda, sa neverovatnom jačinom i nivoom utakmica. Brutalno. Bilo mi je čudno što Barsa nije mogla da naudi Liverpulu na Enfildu, ali mogu da razumem ako pogledam utakmicu. Liverpul je izgledao kao kamion koji prelazi preko Barse".

Foto: Reuters

Najnovije vesti


×