{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Pregovori idu ubrzanim tokom, čeka se ishod, u igri je i Politano
no_image.png

Ledeni znoj oblio je sve u Romi od trenutka kada je Nikolo Zaniolo pao na travu s bolnim izrazom na licu, a smrklo se otkako je potvrđeno da je supertalentovani ofanzivac završio sezonu zbog kidanja prednjih ukrštenih ligamenata.

Gotovo istog momenta ljudi iz sportskog sektora krenuli su u potragu za rešenjima, a u ovom trenutku na horizontu su dva rešenja – Suso i Mateo Politano.

Mediji sa Čizme javljaju da je sportski direktor Rome Đanluka Petraki stupio u kontakt s ljudima iz Milana i raspitao se za mogućnost dolaska španskog veziste već u januaru, što je naišlo na odobravanje druge strane. Milan već neko vreme pokušava da se reši Španca čija se cena drastično survala zbog loših izdanja u prethodnih šest meseci i daleko je od onih 30.000.000 evra, koliko su Rosoneri tražili letos. S dolaskom Stefana Piolija Susova pozicija dodatno se zakomplikovala, tako da je rastanak jedino logično rešenje. Navodno, Suso je danas viđen u Kasa Milan gde je išao da pregovara oko mogućeg odlaska, a pošto mu je agent Mino Rajola, to ne bi trebalo da bude problem.

Za Susa su trenutno zainteresovani Hetafe, Valensija i Sevilja, ali njemu se trenutno najviše sviđa ideja da se preseli u Rim. Čak postoji i mogućnost da dva kluba naprave i trampu uz određenu doplatu, pošto je od ranije poznato da Milan merka Džengiza Undera.

Druga opcija za Romu je Mateo Politano. Međutim, Inter već neko vreme pokušava da nagovori čelnike Milana da uzmu Politana u zamenu za Franka Kesija, a s druge strane Nerazuri se nadaju da bi mogli da zarade nešto novca od prodaje Italijana kako bi mogli da finansiraju potencijalne dolaske Eriksena, Žirua, Vidala i ostalih.

Dok je zamena za Zaniola sada prioritet, Roma pokušava da angažuje i Gonzala Vilara iz Elčea. Međutim, čak i da Elče pristane na ponudu od 3.000.000 evra Roma mora onda da dobije i pristanak Valensije, pošto je Vilarov ugovor podeljen između dva tima i to 80-20 odsto u korist Valensije. Osim toga, Slepi miševi imaju opciju preče kupovine, pa i da izjednače sve ponude koje bi eventualno stigle za Vilara.

Mladi centralni vezista je ove sezone odigrao 20 utakmica za Elče i ostavio sasvim solidan učinak.

Foto: Reuters

Najnovije vesti


×