{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Romin plan za Vlahovića: Dođi, uči od Džeka, budi naš špic u budućnosti

/ Izvor: mozzartsport
Komentari: 8
Rimljani se pozitivno izjasnili o srpskom špicu
Romin plan za Vlahovića: Dođi, uči od Džeka, budi naš špic u budućnosti

Letos je potpisao novi ugovor i mada ponekad deluje da se bori sam sa sobom, Edin Džeko je i dalje jedan od dominatnijih špiceva današnjice. Avgustovskim sporazumom osigurao je budućnost na Olimpiku do leta 2022, međutim, kako će u martu proslaviti 34. rođendan Roma mora polako da se sprema za budućnost i priprema teren za dolazak novog špica, koji bi zamenio reprezentativca Bosne i Hercegovine kad dođe vreme rastanka.

Prema pisanjima više italijanskih medija, Rimljani su identifikovali ni manje, ni više nego Dušana Vlahovića kao momka koji bi u perspektivi trebalo da odmeni Džeka i bude vođa navale Vučice. Više izveštaja o kvalitetima mladog reprezentativca Srbije pokazali su da bi mogao da odgovori zahtevima igre velikog kluba, ali su u Trigoriji istovremeno svesni da bi bili previše riskantno ukoliko bi mu odmah poverili ulogu prvog špica. Zato je ideja da u junu pokušaju da izvrše presing na čelnike Fjorentine i kupe bivšeg napadača Partizana, a onda ga naredne sezone, uz Džeka, spremaju za izazove u takmičarskoj 2021/22.

Jer, kako pišu Italijani, ideja Rome je da mladi Srbin uči od Džeka, bude rezervni špic i polako se uvodi u sistem igre Rome, kako bi jednog dana preuzeo Edinovu ulogu.

Dva ograničavajuća faktora stoje pred Romom. Prvi, ne može uopšte da krene u akciju koja bi podrazumevala dolazak Vlahovića dok se ne otarasi Nikole Kalinića. Hrvat ništa nije pokazao otkako je stigao na pozajmicu iz Atletiko Madrida, navodno postoji interesovanje Bordo da se već ove zime preseli u Francusku, na leto ga svakako čeka povratak na „Vanda Metropolitano“, ali je izvesno da ga Paulo Fonseka neće koristiti i da Kalinić nema šta da traži u Rimu.

Čak i da tokom januara Kalinić napustu Vučicu ostaje drugi problem, a tiče se čvrstog ugovora Dušana Vlahovića i Fjorentine (do 2023). Novi vlasnici Ljubičastih svesni su da Dušan može samo da napreduje i ne žure sa prodajom. Prethodno rukovodstvo odbilo je nekoliko predloga za pozajmicu, aktuelno je nastavilo da veruje Vlahoviću tako što je odbilo dve ponude iz Serije A, doskorašnji trener Vinčenco Montela dao mu je šansu da počne nekoliko utakmica i deluje da u ovom prelaznom roku neće menjati sredinu.

Na leto će biti druga priča. Ionako se veća lova vrti u junu, tad klubovi iznova formiraju timove, pa možda plan Rome da u predstojećem prelaznom roku pokuša da dovede Dušana Vlahovića ima više smisla. Ako na to pristane Viola.

(FOTO: Reuters)

Najnovije vesti


×