{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Ništa od očekivane smene
Robi sa devet života: Prosinečki ostaje selektor BiH

Jednom je podneo ostavku, pa je povukao. Drugi put su ga otpisali, unapred smenili, ali je ponovo „preživeo“! Robert Prosinečki, na kraju, ostaje selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine, potvrdio je Fudbalski savez iz našeg komšiluka.

A, po svim informacijama koje su imali mediji iz Sarajeva, Prosinečki je trebalo da bude smenjen. Prethodnih dana su se javljali brojni stručnjaci koji su ga kritikovali za poraz od Grčke (2:1) kojim su šanse Zmajeva da se kroz kvalifikacije plasiraju na Evropsko prvenstvo ugašene.

Uz to, tvrdilo se da hrvatski stručnjak ne dolazi na utakmice domaće lige, što se doživljava kao nepoštovanje šampionata BiH. Kao posledica svega toga je činjenica da na spisku pozvanih igrača za poslednje okupljanje nije bilo nijednog fudbalera sa domaće scene.

Očekivalo se da sednica FSBiH bude samo formalnost, ali su od njenog početka stizali drugačiji tonovi, po kojima bi Prosinečki, ipak, trebalo da nastavi tamo gde je stao. A, to je da sada kroz baraž Lige nacija, u kojoj će Zmajevi igrati, odvede tim na prvenstvo kontinenta.

Prosinečki je, inače, u septembru podneo ostavku na mesto selektora BiH posle poraza od Jermenije u Jerevanu (4:2), ali je posle nekoliko dana promenio odluku i rešio da ostane.

Foto: Reuters

Najnovije vesti


×