{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Rezovi u doba krize: Sa Bejlom šestorica stranaca, koštali su 271.000.000, a samo trojica mogu da igraju u Realu

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 3
Da li ste znali da nas u Primeri već računaju kao deo EU?
Rezovi u doba krize: Sa Bejlom šestorica stranaca, koštali su 271.000.000, a samo trojica mogu da igraju u Realu

Cilj Zinedina Zidana za sledeću sezonu je jasan, Real trenutno ima 37 igrača na platnom spisku, a u vreme krize nema se novca za bacanje. Stoga će šef struke Kraljevskog kluba kao prioritetan zadatak imati da se ratosilja čak 12 fudbalera kako bi rasteretio budžet. Mnogi će biti višak i tražiti nove poslodavce, a već sada je jasno da će kratkih rukava ostati bar trojica od ukupno šestorice “ekstrateritorijalaca“, odnosno igrača sa pasošima zemalja koje nisu članice Evropske unije, a u tu grupu od 1. januara 2021. godine upašće i najplaćeniji među njima Geret Bejl.

Ono što je posebno zanimljivo jeste to da se Luka Jović ne računa u strance, iako Srbija, to svi znamo, nije članica EU. Međutim, Primera je jedina od iole značajnijih liga koja Srbe već broji kao članove EU, bar kad je fudbal u pitanju. Da budemo precizni, ne znamo za drugi slučaj u Evropi, mada ne isključujemo mogućnost da postoji. Ali u Engleskoj, Italiji, Nemačkoj i da ne nabrajamo sad sve druge zemlje srpski igrači su i dalje “stranci“. U Primeri nisu, tek da znate.

Kako bilo, to će tek minimalno ublažiti Zizuovu glavobolju, jer pored Bejla tu su i Vinisijus, Rodrigo, Eder Militao, Rejnijer i Japanac Takefusa Kubo, koji je u ovoj konkurenciji apsolutni autsajder i jasno je da će on prvi biti precrtan. Od ove četvorice Brazilaca, jedan će morati da otpadne, a možda i drugi od januara 2021. kada i Velika Britanija završi period tranzicije i definitivno napusti EU, a sa njom i Vels.

Teško je tačno proceniti ko će biti taj jedan. Eder Militao nije bio baš standardan u prvom timu, ali je ipak plaćen 50.000.000 evra. Pride, šta tek onda da kaže 18-godišnji Rejnijer, koji sigurno neće biti zadovoljan ako provede još jednu sezonu sa B timom? A i on je imao relativno jaku cenu, pošto su ga Madriđani platili 30.000.000 evra. Rodrigo i Vinisijus su koštali po 45.000.000 evra i ove sezone su bili relativno standardni u prvom timu.

Naravno, za Real bi idealno bilo da se reši Bejlove mamutske plate, ali Velšanin zasad nije bio voljan da je se odrekne, a jasno je da mu niko na svetu neće ponuditi tolko, posebno posle svih ekonomskih posledica izazvanih pandemijom korona virusom. Šansa za Real jeste i da Britanci uspeju da ubede EU, a im da ista prava kao i radnicima iz zemalja članica, ali čak i ako se nekakav dogovor postigne to ne mora da znači da će se Velšani voditi kao “domaćini“ u kontinentalnom delu Evrope. Pride, korona virus će verovatno te pregovore odložiti za neka srećnija vremena.

Postoji jasno i opcija da neko od Brazilaca dobije španski pasoš, ali tu ipak ima nekih uslova. Vinisijus bi mogao prvi da ih ispuni, ali ne pre leta 2021. godine kada će Real pokrenuti procen aplikacije.

Pretpostavlja će zato da će Rejnijer i Kubo na pozajmice, kako bi Bejl, Vinisijus, Rodrigo i Eder Militao imali prostor bar do decembra. A onda... Ko to zna. Moraće gazda Florentino Perez nešto da smisli, jer je pomenuta šestorka sve skupa koštala 271.000.000 evra!

(FOTO: Reuters)

Najnovije vesti


×