{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Maurisio Poketino je druga opcija, ali čini se da je aktuelni trener Čelsija pik broj jedan
Revolucija u Torinu: Mauricio Sari na klupi Juventusa?

Nema ko se nije pominjao, od Simonea Inzagija do Maurisija Poketina, ali poslednjih dana sve se više u Italiji piše o opciji koja je do skoro bila nezamisliva: novi trener Juventusa mogao bi da bude ni manje ni više nego Mauricio Sari, koji je ne tako davno kao Napolijev šef struke vodio velike bitke sa Starom damom oko prvog mesta u Seriji A.

Međutim, ono što je aktuelnog trenera Čelsija činilo još manje verovatnom opcijom jeste to što njegov stil fudbala na prvi pogled nikako ne ide uz Juve, koji već decenijama važi za klub u kome je njegovo visočanstvo rezultat svetinja.

U poslednjih nekoliko sati ipak informacije koje su isprva imale prizvuk glasina dobijaju na težini. Prvo je Sportitalia javio da je Juve napravio “značajne korake” u pregovorima sa 60-godišnjim stručnjakom, a treba znati da za taj medij piše Alfredo Pedula, inače vrlo blizak sa Sarijem što se najbolje videlo kada je prošlog leta imao najpreciznije informacije o selidbi iskusnog trenera iz Napulja u London. On je uostalom prvi i javio vest o Sarijevom odlasku u Čelsi.

Odmah potom se javio i legendarni Marčelo Lipi, koji je suštinski naveo da je izbor između dva imena: Sarija ili Maurisio Poketino?
Zašto tako dobro organizovan klub kao Juventus nije već objavio ko će da bude naslednik Masimilijana Alegrija? Pa, teška je to odluka, a možda čekaju da se odigraju određena finala. Videćemo da li će novi trener doći iz jednog od tih sveengleskih finala, onda ćemo razumeti razloge kašnjenja objave. Ove godine engleski klubovi su bili najbolji u Evropi, ali život se odvija u ciklusima. Mislim da Sari ima velike šanse da osvoji Ligu Evrope, a tu je i Poketino čija je porodica iz Pijemonta”, nagovestio je Lipi rasplet situacije.

Ta finala će igrati i drugi engleski klubovi, ali nije za očekivati da će Jirgen Klop otići iz Liverpula, dok se za sada nije pominjalo da je posao Unaja Emerija u Arsenalu pod znakom pitanja. Totenhem se trudi i da ubedi Maurisija Pokerina da ostane, mada je i on sam izazvao nekakve sumnje pošto je javno zatražio veća ulaganja u ekipu kako bi uspon Pevaca mogao da se nastavi.

Italijanska novinska agencija ANSA ipak tvrdi da bi Poketino bio dosta skuplja opcija od Sarija, pošto bi Juve morao da Totenhemu isplati visoko obeštećenje, a ni Argentinčevi zahtevi za platom nisu mali.

Da kontakti sa Sarijem postoje potvrdio je i RAI, dok i u Londonu javljaju da u celoj priči ima dima i čak ostavljaju otvorenom mogućnost da Alegri sedne na klupu Čelsija. Na Stamford Bridžu svakako nisu bili sasvim zadovoljni Sarijem, iako je odradio ono što se moglo, ali bio je tu i onaj slučaj sa Kepom koji mu je zagrebao po autoritetu. U Italiji i dalje ima ogroman ugled.

Ali Juventus? Bila bi to prava revolucija u strogo fudbalskom smislu. Toliko velika da je teško i zamisliva, ali italijanske kladionice sada drže da je baš Sari prvi favorit za Juventusovu klupu.

FOTO: Reuters)

Najnovije vesti


×