{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Anderleht otvara sezonu na domaćem terenu protiv Ostendea (14.30)
no_image.png

Sezona bez Evrope je za velike klubove, uglavnom, izgubljena sezona. Međutim, u slučaju Anderlehta godina bez evro iskušenja mogla bi da bude vrlo korisna. Upravo je resetovanje bilo preko potrebno briselskom velikanu, koji je u prethodnom periodu u vidljivom disbalansu između realnosti i očekivanja javnosti.

Iza Anderlehta je, dakle, sezona koja će dugo ostati upamćena kao jedna od najlošijih u klupskoj istoriji, jer posle više desetina godina na Konstant Vanden Štoku se neće igrati međunarodna utakmica. Ostaju mu tako ove sezone samo domaća takmičenja i imaće više prostora da sve popravi. Novi trener je Vensan Kompani, dete kluba i potom legenda Mančester Sitija, i njegov zadatak je da Anderleht vrati u vrh, a dobio je i zanimljiva pojačanja. Došao je njegov neadašnji saigrač iz redova Građana Samir Nasri, a francuski kreativac je za belgijsku ligu ogromno pojačanje. Potpisao je i veznjak Mihel Vlap iz Herenvena, dok se u ekipu vratio napadač Landri Dimata iz Volfzburga, s tim da je on povređen. U poslednjoj proveri Anderleht je protiv Hamburgera remizirao 2:2, a već danas ga očekuje prvi test u prvenstvu, kada mu na noge bude stigao Ostende, kojeg je prošle sezone oba puta pobedio.

I Ostende je imao lošu sezonu. To je ekipa koja je prethodnih godina znala pozitivno da iznenadi i jednom je čak završila na četvrtom mestu. Prošle sezone je Ostende okončao šampionat pri dnu tabele, a nije se iskazao ni u dodatnom doigravanju. Kao svetla tačka ostaje kup, u kojem je stigao do polufinala. Otišao je trener van der Elst i sada će ekipu da vodi Norvežanin Kare Ingebrigtsen, doskorašnji kormilar Rozenborga, koji bi trebalo da donese osveženje. Ekipu su napustili veznjak Nkaka, kao i ofanzivci De Suter i Kupman. Vezisti Hjulsager i Neto bi trebalo da budu najveća pojačanja za novu sezonu i odmah se očekuju u početnom sastavu.

PRO LIGA - 1. KOLO:

Petak

Genk - Kortrajk 2:1 (0:1)
/Nigren 51, Hadži 76 - de Sart 13/

Subota

Serkl Briž - Standard 0:2 (0:0)
/Emond 88, Limbombe 90+4/

Sint Trojden - Muskron 0:1 (0:1)
/Olinga 38/

Varegem - Mehelen 0:2 (0:1)
/Storm 20, Engbal 56/

Beveren - Klub Briž 1:3 (1:1)
/Forte 32 - Vanaken 45+2pen, 70, Okereke 48/

Nedelja
14.30: (1,38) Anderleht (5,00) Ostende (7,75)
18.00: (3,10) Šarlroa (3,35) Gent (2,30)
20.30: (3,50) Eupen (3,45) Antverpen (2,10)

NAPOMENA: Kvote su podložne promenama

 

Najnovije vesti


×