{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Olivije Žiru produžio do 2020.
Rešeno pitanje Čelsijevog napadača za sledeću sezonu

Sedam godina proveo je u Londonu. I još će. Olivije Žiru ostaje u Čelsiju, pošto je klub sa Stamford bridža potvrdio da je francuski reprezentativac potpisao ugovor na još jednu sezonu.

Plavci su iskoristili opciju iz postojećeg ugovora i sa iskusnim napadačem ozvaničili nastavak saradnje do kraja prvenstva 2019/20, što znači da će trener bilo da to bude Maurisio Sari, Frank Lampard ili neko treći – imati kakav-takav oslonac u špicu, s obzirom na zabranu dovođenja igrača u predstojećem prelaznom roku usled kazne FIFA.

Žiru je posle pet i po godina u Arsenalu stigao u Čelsi u januaru 2018. i do danas dao 17 golova u svim takmičenjima, a šansu da obogati biografiju imaće baš protiv bivšeg kluba, 29. maja u Bakuu, u finalu Lige Evrope.
Izuzetno sam srećan, jer sam stvarno želeo da ostanem u Čelsiju bar još godinu dana. Od prvog dana osećam se delom tima, pravi porodični odnosi vladaju u našoj svlačionici i nadam se da ćemo zajedno osvajati pehare“, rekao je Žiru.

Zadovoljna je i Marina Granovskaja, prvi operativac Čelsija.
Otkako nam se pridružio pre 18 meseci, Žiru je bio strpljiv, sve vreme je čekao šansu i opet doprineo uspesima tima. Bez obzira da li je reč o njegovoj nesebičnoj saradnji sa ostatkom ekipe ili deset golova u Ligi Evrope, predstavljao je važnu kariku tima i nadamo se da će u Baku doprineti osvajanju još jednog pehara“, rekla je Ruskinja.

FOTO: www.chelsea.com

Najnovije vesti


×