{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Rekord u škotskom fudbalu: Seltik potpisao multimilionski ugovor sa Adidasom

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 3
A ni do sada nisu loše stajali
Rekord u škotskom fudbalu: Seltik potpisao multimilionski ugovor sa Adidasom

Od letos se najavljivalo, a danas je i zvanično potvrđeno: Seltik i Adidas počinju multimilionsku saradnju!

Prvi put u istoriji nemački gigant će biti tehnički sponzor škotskog velikana. Seltik je do sada u istoriji imao samo tri tehnička sponzora. Od 1960. do 2005. ih je oblačio Ambro, od 2005. do 2015. Najki, a poslednjih pet godina Nju Balans. Danas je klub iz Glazgova potvrdio da od leta kreće petogodišnja saradnja sa poznatom nemačkom kompanijom.
„Seltikova uspešna istorija i buduće ambicije nas jako raduju u budućoj saradnji“, poručili su iz Adidasa.

Osim dužine ugovora, nisu poznati ostali detalji. Ali škotski mediji imaju saznanja da se radi o rekordnom ugovoru za tamošnji fudbal. Seltik trenutno odrađuje poslednju sezonu iz petogodišnjeg ugovor sa američkom kompanijom Nju Balans i taj ugovor je bio vredan 25.000.000 funti (nešto iznad 28.000.000 evra). Izvori sa Ostrva javljaju da će novi ugovor sa Adidasom biti jači od pomenutog sa Nju Balansom i da bi mogao da iznosi od minimalnih 35.000.000 evra do maksimalnih čak 60.000.000 evra za pet godina. U zavisnosti od bonusa i ostvarenih rezultata.

Naravno, to je i dalje daleko od najvećih ugovora u svetu fudbalu. Barselona i Real zarađuju preko 100.000.000 evra godišnje od svojih proizvođača opreme, Liverpul i Mančester Junajted preko 80.000.000 evra, Mančester Siti preko 70.000.000, Arsenal i Čelsi preko 60.000.000, Juventus i Bajern po 50.000.000 evra godišnje... Ipak, sa realnim očekivanjima da će Seltik od Adidasa zaraditi preko 40.000.000 evra za pet godina, to je ozbiljan novac za škotski fudbal.

Iako je reč o neatraktivnoj ligi u kojoj postoje samo dva kluba, Adidas je u Seltiku prepoznao atraktivnog partnera. Reč je o klubu čiji navijači su platežno moćna milionska armija kod koje se podrazumeva dekor u vidu novog dresa svake godine i kupovine ostalih navijačkih rekvizita koje će praviti Adidas. Takođe, Seltik je klub slavne tradicije koji sa svojim navijačima donosi dobar imidž. Stadion mu je skoro uvek pun, a hiljade pristalica ga prate na gostovanjima.

Ne treba smetnuti sa uma i da su velikani iz Glazgova  sjanim rezultatima u ovoj sezoni doveli škotski fudbal do pozicije da će za dve godine imati dva predstavnika za Ligu šampiona, pa se Seltiku svakako smeše godine igranja evropskog fudbala. Sve to ima svoju cenu koju je Adidas voljno platio i doveo Seltik u društvo Mančester Junajteda, Juventusa, Real Madrida, Bajerna...

 

Najnovije vesti


×