{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Čolo Simeone pronašao igrača koji bi mogao da popuni prazninu izazvanu odlaskom Huanfrana
no_image.png

Rekonstrukcija odbrane Atletiko Madrida biće jedna od najvažnijih tema u predstojećem letnjem prelaznom roku. Trener Jorgandžija Dijego Simeone moraće da popuni rupe, izazven odlascima Godina i Huanfrana, dok je na izlaznim vratima Vande Matropolitano i Felipe Luis. Pomenuti igrači imali su mitski status u crveno-belom delu Madrida, pa je ispred Dijega Simeonea i sportskog sektora Atletika vrlo delikatan zadatak.

Argentinski stručnjak je potvrdio da će u narednoj sezoni da računa na Himeneza i Savića u centralnom delu odbrane, kao i Ariasa, čija budućnost je u prethodnom periodu bila neizvesna.

Dobra polazna osnova, mada se u Madridu čeka štoper kapitalac, kao i veliko pojačanje na poziciji desnog beka. Odlazak Hunafrana ostavio je krater na toj poziciji, a prema pisanju Asa Atletiko je krenuo u realizacijutransfera Marija Fernandesa iz moskovskog CSKA. Reč je o rođenom Brazilacu, koji godinama već nastupa u Rusiji i deo je nacionalne selekcije te zemlje. I ne samo da je deo već je Mario Fernandes bio jedan od najuticajnijih igrača Baćuški na prošlogodišnjem Mundijalu.

As dodaje da je Mario Fernandes tip igrača kakve voli Dijego Simeone. Fizički izuzetno moćan (187 centimetara), sposoban da se u kontinuitetu ponavlja u ofanzivnim akcijama. U prethodnih sedam sezona iskusni desni bek bio je možda i najveća snaga moskovskog CSKA, što je ovdašnja publika mogla da vidi i tokom dvomeča sa Crvenom zvezdom. A pored svega navedenog Simeonu se jako dopada što je Fernandesgotovo nepobediv u vazdušnim duelima, o čemu govore brojni statistički podaci. Dakle, liči na Huanfrana.

Ove sezone je upisao devet asistencija za CSKA, sa kojim ima ugovor do 2022.godine. Jasno je da će ruski klub pokušati da izvuče obeštećenje od 30 miliona evra. Posebno što je za Fernandeša zainteresovan i šampion Rusije Zenit. Međutim, prema pisanju Asa, rođeni Brazilac želi da se okuša van granica Rusije. Atletiko se nudi kao idealna sredina.

Najnovije vesti


×