{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Reč pobednika - Ivan Šaponjić: Partijeva poruka „top, brate“, Vitolo odmah zvao da igramo, delegiram Luku Jovića da preda donaciju

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 9
Napadač Atletika oduševljen humanitarnim turnirom MOZZART All Star, Infektivnoj klinici donacija od 10.000 evra i 200.000 dinara
no_image.png
Ivan Šaponjić na promociji u Atletiku

Spretnost nalik onoj kadgod su mu treneri Partizana davali šansu i snalaženje u kaznenom prostoru kao na Mundijalitu na Novom Zelandu, Ivan Šaponjić je u minula tri dana demonstrirao za džojstikom. Kad ga već virus korona sprečava da se dokaže na treninzima Atleitka, mladi srpski napadač je pokazao da je u virtuelnom fudbalu vešt taman koliko mu i stručnjaci predviđaju da će u budućnosti zasvetlucati u Madridu.

U konkurenciji šest generacijski bliskih fudbalera, kao i jednog košarkaša, pobedio je na humanitarnom MOZZART All Star turniru u igri FIFA 2020. Dobio je sve mečeve, dao najviše golova (zajedno sa klasićem Nikolom Milenkovićem, ali ga je ubedljivo savladao u polufinalu) i zasluženo poneo zvanje najboljeg.
Ako ne možemo na teren, lepo je što smo se bar ovako okupili. Turniri su sve popularniji širom Evorpe, pa i ovde u Španiji, Žoao Feliks je bio akter jednog, zvali su i mene, ali tad nisam bio raspložen, međutim, predlog Luke Jovića da se odazovem pozivu MOZZART-a i Sportkluba rado sam prihvatio. Pogotovo kad sam video kakva je ekipa. Sjajno je sve organizovano, a najvažnije je da smo na ovaj način u prilici da pomognemo onima kojima je pomoć u teškim trenucima za čovečanstvo najpotrebnija. To su naši lekari, ne kaže se tek tako da su na prvoj liniji odbrane od virusa. Verujte mi da i ja, sa terase doma u Madridu, svako veče u 20 časova aplaudiram dva, tri minuta. Kako španskim, tako i našim zdravstvenim radnicima“, raportira Šaponjić.

Kompanija MOZZART odlučila je da zajedno sa pobednikom dodeli ukupno 10.000 evra Infektivnoj klinici u Beogradu, u borbi protiv virusa COVID-19. Prihod od svih gubitnih tiketa sa ovog turnira (čija je vrednost uplate bila 500 dinara) takođe će biti prosleđen u humanitarne svrhe, a reč je o sumi od oko 200.000 dinara. Time MOZZART još jednom želi da pruži veliku podršku našem zdravstvenom sistemu, koji se iz dana u dan bori sa nevidljivim nerpijateljem.
„Pošto sam ja u Madridu i ne mogu u ovim okolnostima da dođem u Beograd, delegirao bih mog velikog prijatelja Luku Jovića da uruči donaciju Infektivnoj klinici. Neprestano smo u kontaktu i voleo bih da on, u moje ime, preda sredstva na pravo mesto, tamo gde je u ovom času najpotrebnije“.

Dugogodišnje prijateljstvo sa Lukom Jovićem

Što se turnira tiče, Ivan Šaponjić je jedini učesnik koji se opredelio za tim za koji igra u stvarnosti – Atletiko Madrid.
„Volim da izaberem ekipe sa slabijm ocenama u igri „FIFA 2020“. Pratim sve, znam karakteristike, vidim da je Mančester Siti najbolje urađen, pogotovo zbog brzanjaca kakvi su De Brujne i Aguero. A pošto volim stil sa dva napadača, malo koji tim u igri je tako naštelovan. Moj Atletiko jeste. Plus, karakterišu ga jaka sredina terena i čvrsta odbrana, tačno znam šta momci mogu najbolje da rade, pa sam to iskorisito da postavim taktiku po svom ukusu“.

Da li su fudbaleri na simulaciji predstavljeni verodostojno u odnosu na ono što prikazuju u realanim situacijama, pitanje je na koje Šaponjić uzvraća oduševljeno:
Nisam mogao da verujem da je „FIFA 2020“ tako vešto, u detalje, predstavila svakog igrača i dala svima realne ocene. Suštinski, ocene najviše i znače, u skladu s njima definišeš taktiku, gledaš ko ima snažan šut, kakve su mu finte, što si više u tome postaješ ozbiljnijni. Još ako u odbrani dobro čitaš igru... Mada, nije baš lako stiskati dugmiće kao što mnogi misle. Često mi se ruke oznoje tokom partije, ali i tako se napreduje“.

Opšit je utisak da je na humanitarnom turniru najviše pokazao Tomas Parti.
Poslao sam mu snimak odlučujućeg gola iz finala protiv Liverpula, odmah ga je okačio na Instagram, napisao „top, brate“. Kad je to video Vitolo, tražio je i on da igra sa mnom. Pratili su moje kolege iz Atletika, većina ih trenutno igra konzolu“.

Kako je na „FIFA 2020“ urađen Ivan Šaponjić?
Realno govorim, šut mi je dobar, kretanje ok, a u defanzivi sam katastrofa. Pas mi je, doduše, malo lošiji. Kad igram sa prijateljima, stavim sebe u prvih 11, ali ovo je bio veći ulog, pa sam morao na klupu, ha-ha-ha...“

Stiče se utisak da je bivši mladi reprezentativac Srbije uživao u virtuelnom druženju.
Akcija je odlično osmišljena, naročito zbog humanitarnog aspekta. A kad sve ovo prođe, voleo bih da turnir preraste u tradicionalni, da se češće srećemo, da bude masovniji. Evo predloga: da se igra po grupama, samim tim bilo bi više učesnika, posle toga eliminaciona faza. Na mene računajte, svakako“, dopunio je Ivan Šaponjić.

(FOTO: AFP, Star sport)

Najnovije vesti


×