{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
U pitanju su već profilisani igrači, standardni prvotimci Orlova, međutim sva trojica uklapaju se u novu transfer-filozofiju Kraljevskog kluba...
no_image.png

Fudbal i sport u celini paralisani su poslednjih nedelja, nijedan vrhunski tim ne trenira, stadioni su odavno zakatančeni, ali to ne znači da oni najveći klubovi i njihove skauting službe čak i u ovakvoj situaciji mogu da spavaju. Štaviše, novih akcija i "snimanja" meta nema, pa je dovoljno vremena da se proanalizira urađeno u prethodnih nekoliko meseci. Španski i portugalski mediji tako pišu da se na Santijago Bernabeuu naveliko razglaba o trojici najtraženijih fudbalera Benfike, jer su se sva trojica našla u tefterima Realovih lovaca na talente.

U pitanju su već profilisani igrači, standardni prvotimci Orlova, međutim sva trojica se uklapaju u novu filozofiju Kraljevskog kluba koja podrazumeva pojačanu kupovinu najtalentovanijih mladih igrača širom sveta, pošto su sva trojica U23.

Nije ni toliko teško pogoditi. U pitanju je jedan od natraženijih zadnjih veznih prošlog leta - Floretino Luis (20), te štoperski par Ruben Dijas (22)/Fransisko Fero (22).

Florentino Luis čak se može nazvati primarnom metom među ovom trojicom. Kako navode Portugalci dobio je najbolje ocene skauta i što je najvažnije stilom igre podseća na Brazilca Kazemira, pa bi trebalo da se lako uklopi u tim. Kazemiru je tek 28 godina, ima čvrst ugovor i verovatno će još dugo biti opcija broj jedan za zadnjeg veznog u Madridu, ali klubovi poput Reala uvek moraju da razmišljaju korak ili dva unapred.  

Istina, Eduardo Kamavinga iz Rena i dalje je prva želja Kraljevskog kluba, međutim Florentino se nameće kao prva alternativa...

Ruben Dijas je već izrastao u proverenog štopera i on se verovatno nalazi u tefterima svih bogatih klubova Evrope, pa tako i Reala. Dijas se ističe odličnom tehnikom, zbog čega ga mnogi video kao prirodnu zamenu za Đerara Pikea. Dakle, meta je Barse. Madriđani za sada nemaju u planu da kidišu na skupog štopera, žele da daju šansu Ederu Militau, pa se i kapiten može voditi kao neko alternativno rešenje u budućnosti. Pod uslovom da ga neko ne odvede već ovog leta, naravno...

I portugalske i španske kolege slažu se da je Realu mnogo zanimljiviji Dijasov štoperski partner - Fransisko Fero. Radi se o drugačijem tipu defanzivca, visok je skoro dva metra i ističe se odličnom igrom glavom. Fero se ustalio u startnih 11, odigrao 36 utakmica do momenta kad je sezone prekinuta i po ocenama stručnjaka radi se o jednom od najboljih centralnih bekova koji su se pojavili u portugalskom fudbalu u poslednoj deceniji. Koliko na Lužu veruju u njega svedoči podatak da su prilikom poslednjeg potpisa ugovora (do 2024) ubacili izlaznu klauzulu tešku okruglo 100.000.000 evra.

A kad već govorimo o klauzulama sva trojica pomenutih Benfikinih bisera po toj "meri" vrede 320.000.000 evra!

Eto kakve se "alternative" nalaze u tefterima Realovih skauta...

Foto: Reuters

Najnovije vesti


×