{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Real se uzda u Karleta, on u Hamesa Rodrigeza

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 3
Italijanski strateg bi da obnovi saradnju sa Kolumbijcem
Real se uzda u Karleta, on u Hamesa Rodrigeza
(©AFP)

Leto 2014. godine, Hames Rodrigez je nekim spektakularnim golovima i potezima opčinio planetu tokom Mundijala u Brazilu. Realu igrač na toj poziciji uopšte ne treba, ali Realu uvek treba igrač u kojeg je svet zaljubljen. A te 2014. niko, osim možda Nejmara, nije bio takav marketinški mamac za južnoameričko tržište kao Hames Rodrigez. Međutim, euforija je splasnula i Rodrigez je šest godina kasnije višak na stadionu “Santjago Bernabeu“. Florentino Perez već neko vreme pokušava da se reši Kolumbijčeve plate, kriza sa korona virusom samo je pojačala njegovu želju da ubrza proces rastanka. I tu dolazimo do Karla Ančelotija...

Italijanski strateg je u Madridu uspevao da od Hamesa izvuče više no bilo ko. U toj prvoj sezoni Rodrigez je, iako je imao frakturu metatarzalne kosti zbog koje je propustio oko mesec i po dana, postigao 17 i namestio još 18 golova na 46 utakmica. Onda je na klupu seo Rafael Benitez i sve je krenulo nizbrdo za Rodrigeza, a ni kasniji dolazak Zinedina Zidana nije previše popravio situaciju. Štaviše, Zidan je Hamesa i poslao u Bajern.

Ančeloti ga se pak seća po dobrom i sad bi da obnovi saradnju. Spekuliše se već mesecima, pominjalo se i pred početak prelaznog roka, da je Karleto rad da Rodrigeza odvede u Everton. Tad je Hames bio preskup, ali korona kriza će mu izvesno oboriti cenu, kao i svima i to bi mogla da bude šansa za ljude na Gudisonu.

Real sada želi da po svaku cenu rastereti budžet, Marka navodi da su u Madridu svesni da će ovog leta biti sužen prostor za manevar. Štaviše, Everton je trenutno jedina realna opcija. Neće se ni u Premijer ligi trošiti kao nekih ranijih sezona, nadaju se Karamele da bi sa manjim, ali i pametnim ulaganjem mogli da smanje jaz za najboljima i da se možda porvaju za Ligu šampiona.

Ančeloti ima odrešene ruke da probere, spekulisalo se da je na spisak želja upisao i imena Gereta Bejla i njegovog saigrača iz velške reprezentacije, Juventusovog, Arona Remzija.

Bejl je ipak veći izazov, ne zbog obeštećenja, tu bi Real maksimalno popustio, već zbog mamutske plate koja opterećuje kasu Kraljevskog kluba. A kako Bejlov ugovor ističe tek za dve sezone pitanje je i koliko će on biti spreman da je se odrekne imajući u vidu da se očekuje da klubovi malo zategnu kaiš kad cela ova pandemija prođe. Situacija oko Remzija nije baš najjasnija, ali Rodrigez je već realna priča. Posebno zbog toga što mu ugovor ističe 2021. što znači da je ovo leto poslednja šansa za Real da nešto i zaradi, ma koliko sada bili loši uslovi za prodaju.

(Foto: ©AFP)

Najnovije vesti


×