{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Real prodao Kovačića u Čelsi! Isplaćeno skoro pola Azarovog transfera, kasa se polako puni

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 15
Klubovi potvrdili transfer
Real prodao Kovačića u Čelsi! Isplaćeno skoro pola Azarovog transfera, kasa se polako puni

Kao što je bilo i najavljeno, Čelsi je otkupio Matea Kovačića od Real Madrida.

Hrvatski vezista je prošlog leta stigao u Čelsi na pozajmicu iz Madrid i ostavio više nego solidan utisak. Nije izgledalo kao sigurno da će ga Čelsi otkupiti sve dok zimus FIFA nije kaznila Plavce zabranom registracije novih igrača u naredna da prelazna roka.

Kako Čelsi ovog leta nije mogao da kupuje novjalije, jedino rešenje mu je bio da vraća svoje igrače sa pozajmica ili otkupljuje tuđe igrače koji su već pre ovog leta stili na pozajmicu.

Pominjalo se da Kovačića žele Inter i Milan, Real Madrid je na početku odredio cenu od čak 50.000.000 evra, ali Italijani to nisu mogli da plate. Ostao je samo Čelsi i posle višednevnih pregovora, Plavci su dobili mali popust i kupili Kovačića za 45.000.000 evra. To je skoro polovina onoga što je Real platio Čelsiju za Azara.

Inače, Real je zaradio na Hrvatu kojeg je kupio pre četiri godine od Intera za 30.000.000 evra i koji nije bio standardan u Madridu. Podsetimo, Kraljevski klub je već inkasirao i 40.000.000 evra od prodaje Markosa Ljorentea u Ateltiko, a sleduje mu i 20.000.000 evra kada Milan narednog leta otkupi Tea Ernandeza

Kovačić je ovim transferom ostao najskuplji hrvatski fudbaler u istoriji. I do sada je njegov transfer u Real bio nacionalni rekord Hrvatske, a sada ga je popravio.

(FOTO: reuters)

Najnovije vesti


×