{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Real nudi Jovića Napoliju, ali traži nešto zauzvrat...

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 10
Srpski napadač bi zaista mogao da promeni sredinu, ako se sve kockice poklope
no_image.png

Pitanje da li Zinedin Zidan zaista veruje Luki Joviću sve se više postavlja u krugovima bliskim Realu. Ugledni madridski mediji šalju pomešane signale kada je u pitanju budućnost srpskog napadača u Kraljevskom klubu i vrlo često se ploča menja, ali sve je jasnije da se u Realu razmišlja o scenariju u kojem će Luka Jović biti prosleđen u neku drugu sredinu, iako je Zizu nekoliko puta naglasio da je Zvezdino dete zalog za budućnost.

Ako se ta Zidanova zamisao ne ostvari, Real će svakako pokušati da dobro unovči Jovićevu mladost i talenat, koji nikako nisu sporni. Jovićeva prva godina u Realu nije mogla da bude turbulentnija sa dva pogotka u celoj sezoni i enormnim pritiskom tamošnje javnosti zbog etikete od 60.000.000 evra, ali potencijala i dalje ima, samo je potrebno da se nađe pravi čovek koji će isti da razvije kako bi trebalo. Kako su, uostalom, to započeli Niko Kovač i Adi Hiter.

Prema informacijama iz Italije, Real Madrid je spreman da Napoliju ponudi ugovor Luke Jovića, ali zauzvrat ne traži novac, već - Fabijana Ruiza.  

Odlični španski vezista odavno je na radaru dva najveća kluba na Iberijskom poluostrvu, Reala i Barselone, s tim što je Kraljevski klub i dalje za korak ispred direktne konkurencije kada je u pitanju njegov potpis. Real je spreman za trampu “glava za glavu“, pošto je Ruiz viđen kao neko ko može da napravi razliku na sredini terena i jednog dana preuzme komande od Luke Modrića i Tonija Krosa.

Koliko je Ruiz potreban Realu za sredinu terena, toliko je Jović potreban Napoliju jer bi od leta pozicija centarfora mogla da bude potpuno raščišćena. Poznato je da Fernando Ljorente nije u planovima Đenara Gatuza, a da je i Arkadijuš Milik upitnog zdravlja i kao takav lako bi mogao da promeni sredinu, uprkos pričama njegovog agenta da su te spekulacije “čista laž“. Milikov ugovor ističe za godinu dana i Napoli će, ako se ukaže šansa, sigurno iskoristiti opciju da ga proda Atletiku, Juventusu, Šalkeu ili nekom četvrtom, ako bude ozbiljnih kupaca.

Poljak još nije našao zajednički jezik sa Upravom oko novog ugovora pošto želi objašnjenje svoje pozicije u Gatuzovim planovima. Pošto konkretan odgovor još nije dobio, rastanak je tako bliži... A da li je baš Luka Jović čovek za Napoli? Aurelio de Laurentis ga želi, pogotovo jer se u Napulju kuju planovi za podmlađivanje tima, a Jović bi mogao da dobije inicijalnu pomoć za uklapanje od dugogodišnjeg štopera Napolija Nikole Maksimovića.

Videćemo da li je ovaj posao izvodljiv...

Foto: ©AFP

Najnovije vesti


×