{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Raspada se klub za koji su igrali Modrić, Ćorluka, Lovren, Soldo, Eduardo... Željko Petrović ostao bez posla

/ Izvor: mozzartsport.com
I još mnoga zvučna imena hrvatskog fudbala
Raspada se klub za koji su igrali Modrić, Ćorluka, Lovren, Soldo, Eduardo... Željko Petrović ostao bez posla

Jedan od najpoznatijih hrvatskih fudbalskih klubova Inter iz Zaprešića, nalazi se pred teškim danima. Počeo je raspad jedan od najdugovečnijih hrvatskih prvoligaša.

Grupacija ljudi okupljenih oko biznismena Velibora Kvrgića, koja je ove zime investirala u klub i dala mu financijsku injekciju, objavila je da napušta Inter i da ga neće više finansirati. Crnogorski trener i bivši jugoslovenski reprezentativac Željko Petrović je obavešten da je ostao bez posla kao trener prvog tima.
„Nažalost, moj posao u Interu je završen. Pozvao me je Kvrgić i rekao mi da zbog neizvesne situacije uzrokovane koronavirusom više nije u mogućnosti da sa svoji partnerima investira u klub. Moj ugovor je trajao do 30. maja, ali mi je rečeno da nema potrebe da ostajem u Interu. Oni su me i doveli u Inter, rekli mi da ne mogu da ostvare ono što su obećali i da je ovaj sporazumni raskid najbolje rešenje u ovako teškoj situaciji“, rekao je Petrović za Sportske novosti.

Još se ne zna šta će biti sa igračima koje su u Inter doveli Kvrgić i njegovi partneri. Klub je ionako već godinama jedva egzistirao i životario. Kada se napokon probudila nada i stigla finansijska injekcija, koronavirus je prekinuo tu investiciju i ostavio Inter u vrtlogu neizvesnosti. Ovo su najteži trenuci u istoriji Intera i situacija u podseća na još jedan simpatični ’mali’ hrvatski klub koji je nestao sa fudbalske mape – NK Zagreb. On je takođe završio u amaterskom rangu posle finansijskog kolapsa, a nekada je bio šampion Hrvatske i za njega su između ostalih igrali Prosinečki, Mandžukić, Olić, Spahić, Ibričić...

I za Inter su isto tako igrala neka zvučna imena hrvatskog fudbala. Uglavnom su to bili pozajmljeni igrači iz Dinama poput Luke Modrića, Dejana Lovrena, Vedrana Ćorluke, Eduarda da Silve, Nikole Pokrivača, ali i neki koje je baš Inter lansirao u fudbalsku orbitu poput Zvonimira Solda, Krunoslava Jurčića, Anta Budimira, Ilije Nesterovskog, Mislava Oršića...

(FOTO: MN Press)

Najnovije vesti


×