{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Raport Bambija Tošića iz Kine: Sve se vraća u normalu, počinju prijateljske utakmice

/ Izvor: mozzartsport.com
Liga bi trebalo da krene sredinom aprila
Raport Bambija Tošića iz Kine: Sve se vraća u normalu, počinju prijateljske utakmice

U Evropi bura, a tamo gde je sve počelo bonaca. Nije baš da je iskorenjen, ali virus COVID-19 polako popušta u mestu nastajanja, zbog čega iz Kine stižu optimistične najave da će se za mesec dana živiot vratiti u normalnu.

Samim tim i sport. Koliko juče najavljeno je da će tamošnje košarkaško prvenstvo početi 15. aprila, dok bi tri dana kasnije trebalo da se zakotrlja i fudbalska lopta. Da napokon krene prvenstvo planirano još za februar.

Potvrđuje to i Zoran Tošić, novi član drugoligaša Tajži Juande.
Trebalo bi da počne liga sredinom aprila, kad se sve smiri. Takve su informacije, mada još nisu zvanične. Videćemo kako će se odvijati situacija sa virusom korona, ali treniramo normalno, pripreme su u toku, ove sedmice bi trebalo da počnemo sa odigravanjem prijateljskih utakmica. Sve se polako vraća u normalnu“, optimističan je Bambijev glas u javljanju za TV Arena sport.

NIKARAGVA 1, četvrtak, 02.00: (1,50) Real Estel (3,90) Munisipal Jalapa (6,25)

Doskorašnji prvotimac Partizana je pre tri sedmice dogovorio saradnju sa Azijatima i krenuo na drugi kraj sveta u trenutku kad je baš u Kini bilo žarište. Govorio je i tad da se ne plaši virusa, da bi se na licu mesta uverio kako opasnost jenjava.
Situacija se smiruje. Od ljudi s kojima komuniciram dobio sam informaciju da je proteklih dana zabeležno deset do 20 novih slučajeva, što za ovoliku državu nije toliko strašno. Sve ide nabolje, biće još manje slučlajeva, ubrzo će se sve završiti“.

Bambijeve rečenice ohrabruju, navode na optimizam. Pogotovo što, za razliku od Evropljana, može da se posveti onome što najbolje zna – fudbalu.
„I dalje se nalazim na trening centru, tragam za stanom, pripreme su u toku, treninzi su zahtevni, nema mnogo vremena za kretanje zbog čega sam uglavnom u hotelu i sportskom kompleksu. Prvih nekoliko dana po dolasku u Kinu proveo sam u karantinu, testiran sam svakodnevno. I dan-danas nam proveravaju telesnu temperaturu. Predostrožnosti radi, bolje da budemo sigurni. Sve je mirno“.

Krilni vezista je do Kine doputovao preko Moskve, sledeo je u Šangaj, odakle je prebačen u 300 kilometara daleki Taiži.
Prva tri dana sam proveo u sobi, u karantinu, ali kako se situacija poboljšavala ostao sam kraće od ostalih u izolaciji. Po izlasku sam odmah počeo da treniram sa ekipom. U poslendjih dvadesetak dana u ovom gradu nema novozaraženih, ali radi zaštite svi nosimo maske. Generlano, mirno je i čisto“, dodao je Zoran Tošić, uz napomenu da je svakodnevno komunicira sa porodicom i da njegovi prate instrukcije nadležnih.

(FOTO: Star sport)

Najnovije vesti


×