{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Ćiprijan Rus, najbolji strelac Lige 2 na teškom zadatku u Bukureštu
Rapid strahuje od bombardera iz Arada
Ćiprijan Rus

Nekada se o Rapidu govorilo uz dužno poštovanje, dok danas… O genezi pada nekadašnje elitne ekipe iz našeg susedstva najbolje svedoči nominalno drugorazredna uloga u rumunskom fudbalu, te trenutno peto mesto na tabeli Lige 2. Eventualnom pobedom nad gostima iz Arada, Rapid bi izvršio pritisak ne samo na UTU, već i na drugoplasirani Mioveni od kojih ga deli tri boda i tako učinio borbu za promociju u elitu još neizvesnijom.

Ako je već tako, onda da se zapitamo koliko Rapidu može da naudi UTA iz Arada?

Na prvi pogled, šteta po njih mogla bi da bude znatna. Naime, UTA je lider tabele, u seriji je od 12 vezanih mečeva bez poraza, od čega je sedam pobeda. Prethodni poraz u Ligi 2 ekipa iz Arada pretrpela je još krajem avgusta, što samo po sebi može da znači da bi danas Rapid mogao da se češe po glavi. Naravno, sve zbog ambicije gostiju, koji ove sezone žele do elite, što je ostvarivo ukoliko njihova mašina počne da radi za više nerešenog ishoda, što ih na gostujućim terenima u poslednje vreme snalazi. Činjenice kažu da je UTA vezala tri remija na poslednja tri gostovanja, pa eto nade, odnosno utehe za posrnulog velikana iz Bukurešta...

Međutim, UTA ima adut u rukavu, odnosno stavku za brigu domaćina oličenu u liku njihovog najboljeg šutera. Ćiprijan Rus trenutno je najbolji strelac Lige 2 pa će na njega odbrana domaćina posebno da motri na današnjoj utakmici. Da ne bude sve na vodenicu gostujućeg tima, recimo još da će Rapid biti jako motivisan, budući da može da se diči sa dve vezane pobede protiv Miovenija i Pandurija na kojima su igrači iz Bukurešta postizali minimum po četiri gola.

Takođe danas je na programu i utakmica između Sportinga TM i Petrolula. Gosti su u blagoj prednosti, budući da igraju bez poraza na prethodnih pet utakmica. Istina, četvrtoplasirani domaćin im sa bodom zaostatka duva za vrat, pa treba očekivati žestoku borbu.

RUMUNIJA 2 - 14. KOLO

Sreda
13.00: (2,15) Rapid Bukurešt (3,20) UTA Arad (3,30)
18.30: (2,85) Sporting TM (3,10) Petrolul (2,45)

*** kvote su podložne promenama

Foto: Printscreen


 

Najnovije vesti


×