{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Rangnik potvrdio pregovore s Milanom, traži jake garancije da bi došao

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 3
Svetlost na kraju tunela za posrnulog velikana?
Rangnik potvrdio pregovore s Milanom, traži jake garancije da bi došao

Vest da je verovatno najveći nemački fudbalski stvaralac poslednjih godina Ralf Rangnik velika želja Milana i rukovodećeg investicionog fonda Eliot nije nikakva novost. Međutim, potvrda prvog operativca kompletnog sportskog sektora i skauting službe kompanije Red Bull, odnosno njenih franšiza u Lajpcigu, Salcburgu i Njujorku, da je bio u aktivnim pregovorima sa posrnulim gigantom do otpočinjanja vanrednog stanja zbog pandemije COVID-19 otvara potpuno novo poglavlje.

Rangnik tvrdi da je zainteresovan za gotovo senzacionalni transfer u Milan, ali da bi se to dogodilo, ipak traži određene garancije. 
“Potrebno mi je da znam da ću imati određeni uticaj u klubu kada bih došao“, priznaje Rangnik za nemačke medije i otkriva:
“Da, bilo je razgovora sa Milanom, ali otkako je počela pandemija, sve je stalo. Ipak treba razmišljati o drugim stvarima sada, ali i o tome da li je Ralf Rangnik pravi čovek za Milan i obrnuto“.

Rangniku je Milan ponudio jedinstven paket, odnosno da bude ujedno i trener i sportski direktor u Milanu i dobije odrešene ruke u pokušaju da vrati Rosonerima stari sjaj.
“Nije mi bitan toliko finansijski aspekt. Za mene je najvažnije to koliki ću uticaj imati u donošenju odluka, što nije isto kao da imate moć. Mada, u pojedinim situacijama vam je potrebna i moć kako biste pokrenuli stvari“.

Vratio je Rangnik film na vreme kada je tek došao u Lajpcig i od nje počeo da stvara jednu od najmoćnijih imperija nemačkog fudbala.
“Kada sam došao nije bilo ni fizioterapeuta u klubu, svi doktori i treneri su već napustili tim. Sezona je trebalo da počne za dve nedelje, tako da je trebalo brzo da reagujem. Angažovao sam Aleksa Cornigera, doveo po dvojicu novih doktora i fizioterapeuta u roku od pet sati. Aleksander Sekora mi je dao preporuku za ostalo“.

Upravo iz tog razloga Rangnik povlači paralelu između nekadašnjeg Lajpciga i današnjeg Milana...
“Kada bih otišao u neku novu sredinu, morao bih da dobijem mogućnost donošenja tako brzih i velikih odluka“.

Jedna od najvažnijih tema po pitanju Lajpciga jeste ostanak Tima Vernera, koji je svakim danom sve bliži transferu u Liverpul.
“Znam Tima jako dobro i potrebno mu je da dalje napreduje. Naravno, najviše bih voleo da ostane, ali ako bi otišao, Timo bi dobro procenio gde mu je najbolje da nastavi karijeru, jer mu je potrebno da ima kontinuitet kakav ima u Lajpcigu“.

O Rangnikovom dolasku u Milan nedavno je govorio i Karlo Anćeloti...
“Upoznali smo se dok sam radio u Nemačkoj. Ne znam ga lično, ali mi je poznato da je bio opčinjen Milanom Ariga Sakija. Ne znam kakve su mu metode rada“, kaže Anćeloti i dodaje:
“Milan se ne plaši stranaca, već loših trenera. Srećom, kroz istoriju su birali mnoge dobre trenere. A uspeh jednog trenera povezan je sa tim koliko je klub stabilan“.

Milan je danas doveden na najniže grane u novijoj klupskoj istoriji. Svake godine aktiviraju se ambiciozni planovi i projekti, ulaže na stotine miliona evra u igrače sumnjivog kvaliteta, a rezultata nema. Jasno, rezultat ni ne može da dođe preko noći, kako su to želeli sumnjivi kineski biznismen Li Jonghong i ljudi iz Eliot grupe, koji su od propalog kineskog investitora preuzeli klub kada više nije mogao da otplaćuje dugove za kredite koje je uzimao... 

Foto: Reuters

Najnovije vesti


×