{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Rakitić na popustu, Barsa odbila 15.000.000 iz Engleske, Inter čeka, Juventus u prvom planu

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 8
Hrvatski vezista ima mogućnost da dobije sigurne minute i pre kraja sezone, ali na nekom drugom mestu
Rakitić na popustu, Barsa odbila 15.000.000 iz Engleske, Inter čeka, Juventus u prvom planu

Otkako je izgubio poverenje Ernesta Valverdea, Ivan Rakitić se sve češće pominje u kontekstu odlaska sa stadiona Kamp Nou. To je samo pokrenulo lavinu spekulacija o mogućim destinacijama i tome za koliko bi novca Barselona mogla da ga pusti.

Branilac titule u Španiji je letos tražio 40.000.000 evra, PSŽ je želeo da transfer odradi kroz posao s Nejmarom što nije prošlo, a prema informacijama iz Katalonije Rakitić je pred zimski prelazni rok na popustu i umesto 35.000.000 tražiće negde između 25.000.000 i 30.000.000 evra.

Mada je do otvaranja januarske pijace ostalo još mesec i po dana, odgovorni u Barseloni već su dobili ponude za vezistu koji je od letos odigrao samo 255 minuta. Jedna je čak i odbijena, radi se o neimenovanom klubu iz Premijer lige koji je poslao ček ispisan na 15.000.000 evra. To je daleko ispod cene koju Barselona traži, a navodno ni Rakitić se ne oseća kao da bi mogao u ovom dobu karijere da pokaže dobre igre u fizički zahtevnoj ligi kakva je engleska.

Dok se poslednjih dana da se na Iberijskom poluostrvu govori o interesovanju madridskog Atletika, u Italiji ne prestaju da kruže priče o derbiju Intera i Milana, ali je navodno sada aktivna priča i sa Juventusom.

Stara dama za sledeće leto sprema novi projekat, a Rakitić se u planovima Mauricija Sarija i pogotovo direktora Fabija Paratićija, visoko kotiran. Navodno, Rakitić je takođe zainteresovan za Juventus, ali da bi se to desilo italijanski šampion mora da se odrekne igrača iz sadašnjeg kadra. Pre svega Bleza Matuidija, dok je nezadovoljstvo Emrea Džana takođe veliko.

Kako se može čuti, Barselona će od ove zime početi da se rešava igrači koji su višak, dok ulaznih transfera neće biti. Razlog je preopterećenje kase sa platama, koje u ovom trenutku iznose preko 124.000.000 evra. Barselona mora što pre da rastereti budžet, a Rakitić je među plaćenijim igračima.

Hrvat je svoje mesto izgubio i opcije ispred njega su De Jong, Artur, Serđi Roberto i čak Arturo Vidal, što za nekog ko na godišnjem nivou dobija 13.354.000 evra pre poreza – previše.

Foto: Reuters

Najnovije vesti


×