{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Rajta još boli Suarez i kako je Arsenal ispao smešan pred Liverpulom zbog jedne funte

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 2
Čuvena ponuda od 40.000.001 funtu i propust koji je mogao da preokrene situaciju u redovima Tobdžija
Rajta još boli Suarez i kako je Arsenal ispao smešan pred Liverpulom zbog jedne funte

Legendarnog napadača Arsenala Jana Rajta još uvek boli neuspeli pokušaj Tobdžija da 2013. godine u svoje redove dovedu Luisa Suareza iz Liverpula.

Klub iz Londona je tada mogao da iskoristi loš status Urugvajca u javnosti, nakon ujedanja Branislava Ivanovića, ali je njegova ponuda bila nedovoljna, a na Enfildu su je čak smatrali i smešnom. Čelnici Arsenala načuli su da Suarez ima izlaznu klauzulu u ugovoru od 40.000.000 funti (oko 44.000.000 evra), pa su odlučili da pošalju ponudu od 40.000.001 funtu, što je ozbiljno naljutilo čelnike Liverpula, koji su nakon toga odbili bilo kakvu mogućnost saradnje.

Zapravo, informacije o klauzuli nisu bile tačne, odnosno nisu bile potpune. Da bi ona mogla da bude aktivirana bilo je neophodno da Redsi o njoj obaveste igrača, što nisu želeli da učine, pa je Suarez 12 meseci kasnije otišao u Barselonu za nešto više od 80.000.000 evra. Arsenal je tada na delu pokazao svu svoju nemoć kada je u pitanju poslovanje na tržištu.
Prava je noćna mora razmišljati o tome kada je Suarez mogao da pređe u Arsenal. Ali, napravili su tu smešnu ponudu, dodatnu funtu. Ostao je u Liverpulu i otišao u Barselonu, koju je učunio boljom. On je neverovatan“, poručio je Rajt za Bi-Bi-Si.

Suarez je postigao 82 gola u 133 nastupa za Redse, a u dva navrata uzastopno prebacivao je cifru od 30 golova u sezoni. Jedan od najlepših pogodaka postigao je protiv Njukasla u novembru 2012. godine, kada je na fantastičan način iskontrolisao jedno dubinsko dodavanje i zatresao protivničku mrežu.
Postigao je jedan od najboljih golova koje sam video u Premijer ligi. Ljudi pričaju o Paolu di Kaniju, ali mislim da je Suarezov gol protiv Njukasla bio neverovatan. Iskontrolisao je dodavanje od 60 metara svojim ramenom i postigao gol“, divi se Rajt.

Foto: Reuters

Najnovije vesti


×